Fem billiga saker att göra i Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica

Puerto Viejo var mitt favoritställe i Costa Rica! Det var en sådan speciell och annorlunda by med härliga reggae vibes och närhet till många aktiviteter. Här var våra topp fem saker att göra i Puerto Viejo – som dessutom är väldigt billiga!


#1 HYR CYKEL OCH SE ALLA STRÄNDER

Många backpackers dras till Puerto Viejo för surf och vackra sandstränder. Karibiens kust har några av de vackraste stränderna i Costa Rica. Missa inte de vita sandstränderna med klarturkost vatten på Playa Cocles, Playa Punta Uva, Playa Blanca, Playa Arrecife eller den svarta sandstranden Playa Negra. Varje dag erbjuder en ny sandstrand, och håll ett öga för sengångare! Det finns många sengångare i Puerto Viejo, de rör sig långsamt men spanar du efter dem kommer du troligtvis se några. Genom att hyra cykel kan du ta dig runt till alla stränderna enkelt. Det är faktiskt det främsta transportsättet i Puerto Viejo. Cykeluthyrningar finns lite överallt och kostar cirka 50 kr för 24 timmar.#2 TA SURFLEKTIONER

Surfingen i Puerto Viejo lockar både avancerade surfare då du har stora vågbryt som Salsa Brava och både nybörjare som vill ta surflektioner. Surfstränderna är Playa Cocles, Playa Grande Manzanillo och Playa Negra. Januari till mars är de bästa månaderna för surfing och surfbrädorna står uppradade överallt. Det finns många ställen som erbjuder surflektioner men är du lite social är det lätt att hitta en lokalinvånare som gärna hjälper dig att komma igång med surfingen för en liten slant. Vi snackade av en slump med en kille på vårt hostel som mer än gärna tog sin an oss på några timmars uppläsning. Läs mer om surfingen i Puerto Viejo i mitt tidigare inlägg: Legendarisk surf i Puerto Viejo – Costa Ricas bästa vågor.#3 JAGUAR RESCUE CENTER

Ett besök på Jaguar Rescue Centre är ett måste om du är i Puerto Viejo. Det är ett djurcenter som tar hand om skadade vilda djur och släpper sedan tillbaka dem i naturen igen. Du får lära dig om djurens historia och komma i nära kontakt med söta djur som sengångare, apor, rådjur och färgglada fåglar med flera!


#4 CAHUITA NATIONAL PARK

Cahuita National Park skyddar strand, regnskog och korallrev. Här kan du strosa runt i parken och se vilda djur eller lägg dig på stranden och njut av den vackra naturen. Det är endast en kortare bussresa från Puerto Viejo. Det erbjuds guidade turer men vi vandrade för oss själva och såg många djur som kom väldigt nära inpå oss! Ett besök i parken är gratis men donationer uppskattas.


#5 CHOKLADTUR

Ta en rundtur för att lära dig hur choklad blir till, se hur de växer och gör din egna choklad! Vi gjorde vår chokladtur på Oreba Chocolate Tour i Panama men det finns bra gårdar att besöka i Puerto Viejo, och det är kul (och gott!) att lära sig om detta.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *