Hyra en stuga i fjällen – fly stressen och njut av utsikten

Inlägget är ett reklamsamarbete med Stugknuten.com

Det börjar nalkas juletider och vad är inte bättre än en jul till fjälls? Passa på att hyra en stuga i fjällen i god tid för en vit och fridfull jul i naturen med massor av frisk luft och utomhusaktiviteter! Att hyra en stuga i fjällen gör verkligen underverk för att få tillbaka energi, njuta av vacker utsikt och må gott.


Hyra en stuga i fjällen

Att hyra en stuga i fjällen under påsken är helt magiskt. Snö och sol på våren är oslagbart

Hyra en stuga i fjällen

Vi har de senaste åren hyrt ett gäng olika stugor när vi besökt Hemavan – en fantastisk skidort med så många möjligheter! Vi har hellre valt att hyra en stuga i Hemavan än att bo på hotell eftersom vi oftast åkt med andra familjer. I en stuga finns det plats för många och det blir ofta mycket billigare än att bo på hotell. Det finns många bekvämligheter som fullt utrustade kök, mysiga vardagsrum och utomhusutrymmen som altaner eller balkonger. I bästa fall finns även bastu.


Hyra en stuga i fjällen

Bekanta dig med olika områden vid ditt favoritfjäll

Stugorna erbjuder en mer privat och avskild upplevelse jämfört med hotell. Många stugor är belägna i områden med nära tillgång till utomhusaktiviteter som vandring, fiske och skidåkning. I några fall har vi hyrt stugor med ski-in och ski-out läge och vid en stuga fanns det oskygga rådjur som gick omkring på tomten nästan varje dag! En riktigt bra sak med att hyra olika stugor är hur många olika upplevelser man får av samma skidort, man lär sig om olika områden och lär känna byn på riktigt.


Hyra en stuga i fjällen

Unik upplevelse

Stugor har ofta en unik charm och karaktär som kan göra semestern extra minnesvärd. Att hyra en stuga i fjällen gör att man får se hur andra bor och många gånger kan man få mycket inspiration till egna stugdrömmar! Man kommer snabbt till insikt vad man uppskattar med olika lösningar i andras stugor och vad man saknar. Några gånger har vi fått fina välkomnanden från stugvärden med en flaska vin eller t.ex. påskägg till barnen, väldigt uppskattat!


Hemavan – hyra en stuga vid vårt favoritfjäll

Vi lär fortfarande känna Hemavan, men vi är väldigt eniga om att det är ett fantastiskt fjäll som vi ser väldigt mycket fram emot att utforska mer av. Det är ett fint liftsystem och tar man sig upp utanför liftsystemet finns en helt fantastiskt fin fjällmiljö för den som vill topptura och åka offpist. Det är också bra anpassat för barn. De har till och med ett Lennys Lekland där våra barn har lekt runt väldigt mycket!


Hyra en stuga i fjällen

Sveriges nästa go-to fjäll?

Hemavan är blir mer och mer populärt. De har storslagna planer för det nya området Syterskalet. Redan i vinter 22/23 öppnar de områdets första nedfart och det planeras för nya vandrings – och cykelleder. Det blir även ett nytt centrum med restauranger, butiker och en skridskobana! Det kommer dyka upp ännu fler möjligheter till att hyra en stuga i det nya området. Dessutom finns det flygplats i Hemavan vilket gör det så lättillgängligt. I och med att vintrarna blir allt mildare och snöläget kanske förändras vid södra fjällen så vi tror att Hemavan kommer bli Sveriges nästa ”go-to”-fjäll! Vad tror du? Kommer du hyra en stuga i fjällen i vinter?


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *