Jaguar Rescue Center – ett måste att besöka i Puerto Viejo

Djurlivet i Costa Rica är fantastiskt. Dock är det många djur som råkar illa ut. Därför åkte vi till djurcenter Jaguar Rescue Center för att stödja deras jobb. De tar hand om djur som räddats från vägarna, som har blivit övergivna av sina ägare och tar hand om skadade och föräldralösa djur. Arbetet de gör har som syfte att rehabilitera djuren i ett tillfälligt hem. Så småningom släpps de tillbaka i naturen igen.

PERFEKT PLATS FÖR VOLONTÄRARBETE

Det var väldigt intressant att gå runt på djurcentret och komma nära inpå djuren. Vi gick med en guide som berättade varenda djurs unika historia till varför de var omhändertagna och om de skulle ha möjlighet att få komma ut i det fria igen. Vill du volontära med djur skulle jag varmt rekommendera det här stället, jag blev väldigt sugen själv. Många av guiderna som jobbade på centret var backpackers som stannat för att göra volontärt arbete med djuren. De verkade trivas och hade en speciell relation till djuren. Besök Jaguar Rescue Center s hemsida för mer information och läs mer i mitt inlägg: Så här gör du om du vill jobba som volontär.

MASSA OLIKA DJURARTER

Under vår rundtur fick vi besöka en mängd olika djur. Söta apor som studsade omkring, trötta sengångare som hängde uppochned, rådjur som kom fram och sökte kontakt, färgglada fåglar och vilda kattdjur. För ett besök i djurcentret eskorteras besökarna med guide och inträdet går direkt mot att stödja centret.

Vi cyklade till parken, det finns billiga cyklar att hyra för en dag. Kostnad: $ 9,500 colones (ca 150 kr) per person

Den typiska Costa Rica – grodan

 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *