Fiskebyn Essaouiera – en färgglad hamnstad i Marocko

Dag 26-27 Fiskebyn Essaouiera

 

Vi anlände fiskebyn Essaouiera på morgonen. Tack vare en liten ö utanför viken ligger man skyddad för ankring på svaj i rätt vindriktning. Vi la oss precis utanför fiskehamnen, och tog oss in med jollen för att klarera in oss igen och upptäcka den här delen av Marocko.

 

Fisk överallt

 

Det var en mäktig känsla att komma in med jollen i fiskehamnen. Stora fiskefartyg i färgglada nyanser låg huller om buller. Tusentals fiskmåsar cirkulerade runt våra huvuden och en stark lukt av fisk trädde fram. Vi blev välkomnade av Omar, en Marockan som ligger med sin segelbåt i hamnen. Hos honom kan man lägga sig bredsida, men då hade man haft en helt nedbajsad båt efter vistelsen på grund av alla fiskemåsar.

 

Fiskehamnen var så cool! Det var så mycket att titta på att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Det var inte så fräscht att gå i flip flops i leran som var utblandad med fiskrens som skvätte upp på benen. Men det gjorde samtidigt en del av upplevelsen. Vissa Marockaner gick i gummistövlar och andra hade skynken för munnen för att undvika den värsta lukten. Det var fick överallt – all möjlig fisk – till och med hajar och muränor. Man kunde köpa med sig fisk och ta med till närliggande restauranger som sedan tillagade den åt dig. Men vi skippade det och begav oss in till Medinan.

 

Mer shopping

 

Oj, min shoppinglust kom fram igen och jag ville bara köpa ALLT! Grabbarna också för den delen, vi shoppade väskor och sittpuffar, plånböcker och datorfodral. Det var en trevlig men liten medina. Sedan begav vi oss en sväng till stranden och sedan till Tidal Pools vid solnedgången. Lite mat fick vi i oss innan vi var helt färdiga efter dagens alla intryck då vi tog oss tillbaka till båten och slocknade.

 

Jag tyckte att Essaouiera var ett superhäftigt ställe, hade gärna stannat längre! När vi skulle segla iväg såg vi kameler lite längre bort på stranden i kikaren. Jag får åka tillbaka till Marocko helt enkelt!!

 

 

 

Share

One thought on “Fiskebyn Essaouiera – en färgglad hamnstad i Marocko

  1. Verkligen fina bilder! Man får inte känslan av att det luktar illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *