Henningsvaer & Svolvaer

Efter vårt besök i Haukland Beach och Himmeltindan körde vi vidare upp mot Henningsvaer.

 

Under hela resan hade vi tänkt lyxa till det och ta in på hotell någon natt och kände att det var på tiden när vi kom till Henningsvaer. Men eftersom vi har vovven Charlie så var det inte så lätt att hitta lediga hotellrum på så kort varsel. 

 

Passar på att jobba lite när det finns ström till datorn!

 

Rorbue – norsk sjöbod

 

Av en ren tillfällighet stod en skylt ute på gatan vid mynningen till fiskebyn med texten ”Ledig Rorbue”. Vi körde in och kollade vad det var för något. En trevlig äldre, norsk herre hyrde ut sin fina sjöbod och vi tog det direkt. Att få en egen dusch kändes väldigt lockande och den där altanbryggan utanför köksfönstret ropade på oss att komma och avnjuta en Lofotpils. Solen gassade fortfarande och vi såg fram emot att sova i en riktig säng efter alla tältnätter. 

 

 

 

 

Två bästa uteställena i Henningsvaer

 

Vi passade på att lyxa till det ordentligt – första utemiddagen på resan! Det blev fiskerestaurang längs med kajen och såklart stod det torsk på menyn. Det var riktigt gott och efter mätta magar tog vi en sväng till byns två bästa uteställen. Trevarefabrikken var riktigt sjysst nu när det var sånt grym bra väder. Otroligt mäktig känsla att sitta och dricka en öl till den utsikten i den ljumma sommarkvällen. Vi tog även en tur in till Klatrekaféen och satt på bryggan vid kajen, en riktigt fin kväll! 

 

 

 

Tälta eller sov i hängmatta 

 

Vill man inte ta in på Rorbue eller hotell i Henningsvaer fanns det många otroligt fina tältmöjligheter längs med vattnet hela vägen in mot Henningsvaer. Man kunde dessutom hänga upp hängmattan i deras torrfiske-ställningar – detta var något som var otroligt poppis just den sommarvarma kvällen vi var där.

 

 

Svolvaer

 

Utvilade efter en god natts sömn i Rorbuen tog vi oss vidare till Svolvaer. Det var – om möjligt – ännu varmare denna dagen. Men vi ville ta oss upp mot Svolvaergeita, den kända stenen som många har på sin klättrings-bucketlist. Det var en brant bit upp, och stackars lilla Charlie höll på att få värmeslag. Han var helt slut och sökte skugga och vatten överallt. Vi bestämde oss för att avbryta vår vandring på grund av värmen och tog oss ned mot byn igen för att hinna med en fisketur. Mer om det i nästa inlägg! 

 

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *