Fiskelycka på Atlanten – en seglats från Rabat till Essaouiera – Marocko

Dag 25-26 – Mot Essaouiera

 

Ytterligare en två dygnssegling väntade oss när vi väl hade klarerat ut från Rabat. Vi fick en riktigt fin segling i solnedgången, båten susade fram i halvvind mot vågornas kluckande. Det var härligt att vara ute till havs igen.

 

Fiskelycka på Atlanten

 

Nästa dag kan vi ha haft den mest lyriska och adrenalinpumpade människan ombord på hela Atlanten. Efter frukost började det rycka i Jockes fiskespö. Han har haft det i nästan varje dag i säkert över 1000 sjömil utan någon fiskelycka på Atlanten. Men nu äntligen fick Jocke sin tonfisk! En stor baddare som glittrade i blått och turkost. Vi missade att väga den men vi tror att den vägde runt 12 kg. Ungefär 3 timmar tog det från att vi fick upp fisken till att den låg på tallriken. Det blev sushimi och stekt yonfisk med soya och sallad till lunch. Färskare fisk går inte att få! Vi hade ytterligare 4 måltider för oss 4 personer.

 

Efter den händelserika morgonen föll vi alla in i både matkoma och post-adreanlinutmattning. Havet var lugnt och vinden knapp, vi tuffade fram för autopilot och motor. Sedan Lagos i Portugal har vi ändrat våra nattpass så att två personer är ute i sittbrunnen samtidigt, istället för ensam som vi varit tidigare. Vi körde fortfarande 3 timmarspass men den andre sover 3 timmar uppe ifall något skulle hända och vi skulle behöva hjälpas åt. Väldigt skönt tycker jag! Dock har nätterna varit väldigt lugna, men det känns tryggt att veta att en person är redo att rycka in.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *