Beach 2014

Det var ju några som var lite nyfikna på hur jag gått till väga med min träning och kost så jag tänkte att jag skriver ihop ett litet inlägg. Jag har nu nått min målvikt och träning har blivit en skön vana som jag inte kommer kunna sluta med, för nu tycker jag att det är kul och jag får lite panik om jag inte tränat på några dagar. Jag är inget träningsproff överhuvud taget, men tack vare lite information på nätet, ett gym och en stark vilja så har jag lyckats ta mig där jag är idag på helt egen hand.
Jag har gått ned 10 kilo sedan bilden till höger, vilket var år 2009. Efter den sommaren gick jag ned lite för jag mådde inte alls bra med min kropp. Sedan tränade jag en del inför min Australienresa vilket är bilden till vänster, och jag kände mig hyffsat okej med kroppen just då. Men idag har jag gått ned 5 kilo efter den bilden. Jag har börjat sy in lite kläder för det är inget som passar längre. Det är sjukt när jag tittar tillbaka nu, jag vet att jag inte var nöjd med min kropp men jag har nog aldrig tänkt att jag uppfattades som rund. Jag har haft komplex för mina armar i alla år och aldrig velat ha linne utan någon tröja över. Men äntligen har jag tagit tag i det och idag känner jag mig nöjd wihoo!
Hur som helst, den allra största skillnaden i min ”diet” har varit alkoholen. Alltså hur mycket alkohol har jag fått i mig under alla säsonger egentligen? Man festade hårt minst två gånger i veckan, MINST. Det kunde lika gärna vara varje dag eller fyra gånger i veckan. Sjukliga mängder varje gång också, mest öl.
    – Så jag har druckit ytterst lite alkohol det senaste halvåret. Knappt någonting alls.
    – Jag har undvikit bröd och godis. Jag är ju världens godisgris och det är jag fortfarande, men jag har verkligen försökt stå över men unnat mig bara någon gång ibland.
    – Jag har räknat kalorier. Det har hjälpt mig att äta mindre och stå emot godsaker. Jag har inte gått efter någon speciell diet, utan bara tänkt på hur mycket kalorier jag fått i mig. Jag har hållt mig under mitt dagliga kaloribehov. Det kan man räkna ut här. Det har hjälpt mig att förstå hur mycket goda, nyttiga saker jag kan äta istället för en glass till exempel.
    – Om jag har gått på någon diet så är det min egen ”bär-diet”. Hur bra eller dåligt det är vet jag inte men jag har ätit enormt mycket bär och tydligen fungerade det på mig. Havregrynsgröt med upptinade hallon och blåbär med mjölk. Bananpannkakor gjorda på ägg, banan, lite havregryn och kanel med keso och upptinade bär. Vaniljkvarg med upptinade bär. Mellan de rätterna har jag varierat frukost och lunch, och sedan har jag inte tänkt så mycket på vad jag ätit till middag, men jag har minskat portionerna lite.
    – Jag har läst på väldigt mycket om kost och träning på nätet. På Svenskt Kosttillskott har jag hittat massor av artiklar som har fått mig att förstå mer hur träning och kost går ihop. Hur viktigt det är vad man äter och även om man tränar så måste man minska antalet kalorier per dag för att gå ned i vikt.
    – Jag har gymmat med fria vikter runt 3-5 gånger i veckan. Med så tunga vikter att jag knappt klarar av de sista repetitionerna (3×10), och så har jag med tiden ökat vikterna. Jag har gått efter det här programmet.
    – I början sprang jag säkert 2-3 gånger i veckan också. Jag satte upp mål på hur fort jag skulle springa fem kilometer och det blev roligare att springa då, så att jag hela tiden kunde tävla med mig själv. Jag anmälde mig till Vårruset för att ha något att sätta mina mål för och det triggade mig mer att dra ut och springa även när jag inte hade lust. Nu springer jag inte lika ofta, kanske en gång i veckan på sin höjd. Men jag jobbar som servitris på en stor restaurang så där går man lätt säkert tredubbelt så långt som de rekommenderade 10 000 stegen om dagen.
    – Jag har använt mig av appen RunKeeper för att ha koll på hur långt jag sprungit, på vilken tid och så vidare. Det som är bra med den är att den berättar tempot och kilometern var femte minut, så man vet om man ska öka för att nå sitt mål.
    – Jag har inte tagit några som helst kosttillskott eller vad det nu är allting. Jag har tyckt att det varit onödigt dyrt och har istället tänkt på att försöka få i mig något proteinrikt efter ett träningspass för att hjälpa musklerna att återhämta sig. Oftast har det då blivit kvarg och ett kokt ägg.
    – Jag har bombarderat min Instagram genom att följa en massa fitness inspiration. Det finns hur mycket som helst så varje gång jag går in på Instagram blir jag inspirerad att gå och träna, eller att skippa den där glassen osv.
Svårare än så har det inte varit! Och det har faktiskt inte varit svårt, jag kom in i träningsrutinerna ganska snabbt och sedan har det bara varit att nöta på. Jag har pluggat på distans och jobbade inte så mycket i våras, så jag har ju haft tid till att köra stenhårt på detta. För det tar ju en del tid, men det som tar mest tid är ju ”på väg” till gymmet. Det är lätt att man tänker, ”jag gör det sen”, men ser man bara till att få det gjort så behöver det inte ta så mycket tid!
Mmm vaniljkvarg med tinade bär är så jäkla smarrigt, som efterrätt nästan. 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *