Tur och otur om vartannat i jakten på lägenhet i Köpenhamn – kapitel 5

KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA

» kapitel 5 «


Det blev söndag morgon och systrarna pälsade på sig eftersom de frusit så så under natten. De gick och satte sig på ett Baresso i solen och kände hur de tinande upp. De tinade upp så pass mycket att de började svettas. Tjejerna som antagit att ju mer söderut man kom desto varmare skulle det bli var rejält besvikna när de insåg att Danmark inte låg tillräckligt långt söderut. De hade gått runt i koftor och funderade på att köpa vantar. Plötsligt blev det sommar över en natt. Flickorna grillades minst sagt i sina varma kläder och längtade efter sitt ombyte som fortfarande stod undangömt i garaget på spökhotellet.

 

I det läget kände de sig väldigt trötta på att leva i en liten väska så de bestämde sig för att göra lite nytta. Pyssling som hade fått kontakt med en av alla hennes soffsurfar-ragg bestämde tid för lägenhetsvisning så syskonen började bege sig bort mot nästa soffa. När de kom fram möttes de av Ballong Bosse – han var som självaste Ken fast i en bodybuilder version. Ballong Bosse var en extremt trevlig grabb som ville hyra ut sin lägenhet i två månader medan han var ute och reste.


COACHSURFA HOS EN SVÄRMORSDRÖM?

Problemet var att Pyssling och CP hade lite svårigheter med att koncentrera sig på vad den verkliga Ken-dockan egentligen sa. De kunde bara stå och glo med öppna, dreglande munnar. De hade den perfekta svärmorsdrömmen framför sig med blont surfsvallande hår, blå ögon, brunbränd muskulös kropp. Han älskade dessutom att resa och träffa människor. Han var omtänksam och trevlig och helt enkelt för bra för att vara sann. Dock var lägenheten lite för liten och han skulle inte börja resa förrän efter en månads tid. Ödmjuk och perfekt som han var erbjöd han sig att slänga ut sig själv på sin egen soffa så att systrarna kunde bo i hans säng. Men systrarna undrade vad det var för fel på Ballong Bosse eftersom de lärt sig att perfekta män bara finns i sagor.EN PERFEKT LÄGENHET SOM INTE VAR EN BLUFF

Systrarna var kloka nog att inse att de aldrig kunde få drömkillen. De gnatade vidare med Ballong Bosse i reservplan och tog sig bort mot lägenheten som de skulle betala en förmögenhet för att endast få se. Eftersom de hade misstankar om att det var en bluff så åkte de för att kolla upp adressen och se om någon bodde där. De mötte en liten gullig gumma som bodde under den aktuella lägenheten som visste väl vem uthyraren var. Det betydde att hon i alla fall existerade. Tjejerna fick se gummans lägenhet som såg precis likadan ut som den de skulle hyra. Systrarna blev helt sålda och kunde inte tänka sig att bo någon annan stans än där. Nu var de dessutom övertygade om att det inte kunde vara en bluff så de trippade glatt iväg mot metron in till stan igen.


KLANTIGHET OCH OTUR

Lyckan var total när de gick och drömde om lägenheten och Ballong Bosse. De vana stockholmsborna var så upprymda att de glömde bort att man måste betala för att åka kommunaltrafik. Den för en gångs skull bekymmerslösa stunden de befann sig i varade inte länge. Plötsligt kom en kontrollant och ville se deras biljett. Systrarna tittade på varandra och gick in i sina egna förvirrade världar igen. Den glada stunden blev dyr för snart hade de varsin bot på 750 DKK. Efter den oturliga situationen de hamnat i drog de ytterligare en gemensam slutsats. Ballong Bosse måste definitivt vara för bra för att vara sann och lägenheten garanterat en bluff.


LEDIGT HOSTEL

Efter att ha trott att livet löst sig hamnade de återigen på ruta 1. De tidigare så glada systrarna gick nu med svansen mellan benen till närmsta hostel för att se om det fanns någonting ledigt efter den fullbokade helgen. Den enda smula tur systrarna hade så långt på sin Danmarks-vistelse var ett ledigt 8 bädds rum. De blev dock extremt lättade när de insåg att de kunde börja samla ihop sin packning som befann sig i varje hörn runt om staden.SAMLAR IHOP ALLT BAGAGE UTSPRITT I KÖPENHAMN

De började gå mot spökhotellet. I flera nätter hade deras bagage stått i garaget utan att någon egentligen visste om det. Systrarna blev lite oroliga och undrade om de skulle få ytterligare en bot eller om någon tagit allt de någonsin ägt. Lyckligtvis hade de ytterligare en smula tur den kvällen då bagagen stod kvar. Eftersom systrarna var så korta och inne i sina egna världar var det ingen som märkte att de tog ut sina två hus till bagage ur hotellet tre kvällar för sent. Nästa stopp bar av till andra sidan av staden där de hade nästa bagagestation – hemma hos Hiphopparen. Efter många pust och stön hade de lyckats samla ihop allt de ägde till hostelet. De lade sig i sängarna och jublade för att de skulle få kunna sova ordentligt för en gångs skull.


FINNS DET HOPP?

Eftersom flickorna åkt en sådan bergochdalbana hela dagen kände de för att vara lite extra spontana. Klockan tio på kvällen ringde de en kille som hyrde ut sin lägenhet. Utan minsta förväntningar eller förhoppningar träffade de ytterligare en snubbe de inte hade en enda susning om vad det var för en person. De mötte Zoulmate sent på natten utanför hans port tillsammans med hans kompis och hans biffiga bror som var iklädd Securitas vaktkläder.

De blåögda flickorna följde mer än gärna med in och det första de såg var en slaktarkniv på bordet. Det var dock inget som fastnade på deras näthinna utan det enda de kunde se var den absolut perfekta lägenheten. Lägenheten var liten men otroligt charmig och dvärganpassad, precis vad de två små systrarna sökte. Den låg dessutom riktigt centralt med flera parker runt omkring. Det enda fröknarna kunde göra var att sätta sig på sina knän och be och böna om att de skulle få den. Zoulmate sneglade med en klurig blick på dem och sa:

– Vi vil se…

 


LÄS ALLA KAPITEL UR KÖPENHAMNSSAGAN: KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA


 


Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *