En dag med Tømmermænd { baksmälla } & svar från lägenhetsannonserna – kapitel 4

KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA

» kapitel 4 «


Pyssling vaknade upp i vardagsrummet hos Hip-hopparen av att näsan var iskall och nacken värkte från att ha legat på armstödet på soffan. Det som värkte allra mest var huvudet och snart började även CP beklaga sig för sin tømmermænd (betyder snickare men är ett annat ord för baksmälla – en liten snickare hamrar på huvudet) som kommit på besök. Det var minsann inte varmt i Hiphopparens lägenhet och trots solskenet ute var det tre frusna vänner som släpade fötterna efter sig för att äta lite eftermiddags-frukost. De satte sig på ett café och dämpade bakfyllemagarna med mat och cola.


TUFF TILL YTAN MEN MJUK PÅ INSIDAN

Hiphopparen som verkade så tuff till ytan var egentligen världens snällaste kille som aldrig skulle kunna göra en fluga förnär. Han ville systrarna bara väl och hjälpte dem gärna med allt han kunde. De var välkomna på hans soffa för så länge de ville. Han flörtade till sig servitrisen på caféet och lyckades ge Pyssling en tid för provjobb. Pyssling blev lite överraskad eftersom både hon och CP hade glömt att de var där för att jobba. De kunde bara ta en sak i taget och det enda de kunde koncentrera sig på var de närmsta timmarna de hade framför sig.


LETANDET EFTER LÄGENHET FORTSÄTTER

Efter brunchen var syskonen tvungna att fortsätta sin jakt på lägenhet. De tog farväl av Hiphopparen som var lite besviken för att han inte fick agera guide runt Christiania. Stammis-haket Baresso väntade och där försökte de pussla ihop deras något förvirrade vardag. I det här läget hade de faktiskt fått lite svar från en hel del olika ställen med både lägenheter och soffor. Dels hade CP fått mail av en kvinna i London som ville hyra ut sin lägen het genom en firma som kallades för Moneybookers. Pyssling hade fått kontakt med en soffsurfare som skulle resa bort över sommaren och hade då ett erbjudande att de kunde sova på hans soffa tills han for iväg och sedan ta över lägenheten.SVÅRT ATT FÅ NÅGOT GJORT

Syskonen blev väldigt glada nu när de hade fått lite alternativ. Den engelska kvinnan var dock lite mystisk. Hon ville ha 12 000 DKK för att visa lägenheten. De skulle då få nyckeln skickad på post och om inte lägenheten passade skulle de få tillbaka pengarna efter en viss tid. Syskonen tyckte att det var lite märkligt men de fortsatte att ha kontakt med kvinnan borta i England.

Trots att dagarna började rinna iväg så fick systrarna inte så mycket gjort den dagen. Det kunde ha berott på mängden alkohol de druckit kvällen innan men flickorna skyllde på att det var en dålig dag. De tog sig varsin glass i hopp om att dämpa sorgen de kände. De undrade varför inte saker och ting kunde komma till dem istället för att de skulle behöva anstränga sig.YTTERLIGARE EN NATTS COUCHSURFING I CHRISTIANIA

Istället för att göra något åt problemet vankade de tillbaka till soffan hos Hiphopparen och förberedde sig för ännu en kväll i dimman. Rökdimman, det vill säga. De gick ned på Eiffelbaren och där var om möjligt ännu mer rökigt än kvällen innan. De sällskapades av Hiphopparen och hans vänner men syskonen som mer än gärna hade somnat sittandes drogs med på efterfest hos ett par två meter långa danska kvinnor. Där fanns en ny skara människor i alla slags möjliga former och stilar. Bland annat var det brunhåriga Legolas som hade hästsvans ned till rumpan på en snaggad skalle. Systrarna tyckte att den flintskalliga damen i hörnet kunde få ärva hans långa hår men Legolas blev sur och somnade. Det var dags att ta sig vidare till soffan men någon i gänget fick en snilleblixt att de skulle ha filmkväll kl 5 på morgonen så soffan var fullsatt. Det var inte bara Pyssling och CP som couchsurfade den kvällen utan de somnade i sällskap av rök och pruttar.


Share

0 thoughts on “En dag med Tømmermænd { baksmälla } & svar från lägenhetsannonserna – kapitel 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *