Lyckan tillslut funnen i Köpenhamn – med jobb och lägenhet – kapitel 6

KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA

» kapitel 6 «


Systrarna P tog sig ut på stan nästa dag i sommarvädret men de var inte allt för säkra på att allt stod rätt till med den till synes perfekta lägenheten. Eftersom ingenting gått systrarnas väg så långt antog de att det skulle fortsätta på den vägen. Trots detta höll de kontakt med Zoulmate och senare under dagen fick de reda på att de kunde flytta in redan nästa dag. Trots de otroligt goda nyheterna kunde inte flickorna tillåta sig att bli lättade – inte fram till att de visste att de hade nyckeln i handen.

 

Istället tyckte de att de var välförtjänta av en slapp dag i parken. De lade sig och solade och åt jordgubbar och funderade på hur deras liv skulle se ut inom den närmsta framtiden. Plötsligt ringde telefonen och en manlig röst sa:

– Hej søstre P. I har fået et job, hvis i vil. I starter i neste uge.DAGS ATT BÖRJA LÄRA SIG ATT RÄKNA PÅ DANSKA

Systrarna hade varit på en arbetsintervju tidigare vilket tydligen hade gått vägen. De gav varandra en high five och fortsatte slappa på deras nya tomt – Kongens Have – som låg precis utanför lägenheten. De fort-satte att stoppa i sig jordgubbar och insåg plötsligt att deras framtid löst sig. I hela deras lägenhetsjakt hade de så gott som glömt att söka jobb, de hade istället skjutit det problemet framför sig. Tillslut hade syskonens otur vänt och den sista pusselbiten sattes på plats. Jobbet de fått var på ett mysigt café precis intill Strøget. Där fick de lära sig att laga mat, göra kaffe och räkna på danska. Enoghalvtreds, syvoghalvfjerds och ethundrede femoghalvfems var bara några av siffrorna som snurrade runt i flickornas världar allt oftare.TUREN HAR VÄNT

De små pysslingssystrarna fick äntligen flytta in i deras dvärg-anpassade lägenhet. Allt var så smått så de kunde nå upp till allt, allting var sprillans nytt och läget var perfekt. De hade flera parker runt omkring, 15 minuters promenad till jobbet och lägenheten låg dessutom i en dvärganpassad del av staden där alla byggnader var i miniatyr och i gammal stil. Det visade sig också att deras hyresvärd Zoulmate inte var någon läskig slaktare. Han ville rå om systrarna och gav dem mat på kvällarna då de glömt äta och smoothies på dagarna då de behövde vakna till. Han hämtade även upp dem när de gått vilse i den lilla staden. Allt såg ut att lösa sig för de förvirrade systrarna, och genom deras extrema oplanering, totala spontanitet och förvirrade oförväntan fann de tillslut lyckan i Köpenhamn.


LÄS ALLA KAPITEL UR KÖPENHAMNSSAGAN: KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA


 


Share

0 thoughts on “Lyckan tillslut funnen i Köpenhamn – med jobb och lägenhet – kapitel 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *