En mycket förvirrad lägenhetssökning i Köpenhamn & tips på boende – kapitel 2

KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA

» kapitel 2 «


Systrarna packade ihop sitt pick och pack och tog sig ned till den efterlängtade hotellfrukosten. De stoppade i sig så mycket de kunde då de trodde på teorin att hamsterkinder håller en mättare längre. Flickorna var lite upprymda dagen till ära. De skulle få packa upp sina hus till resväskor i en lägenhet som de lyckats hitta via en annons.

VAR ADRESSEN FEJK?

De tog sig bort med tåget till stationen Hvidovre. Så fort de klev av insåg de att de inte hade den minsta aning om hur de skulle finna adressen eftersom de inte hade någon karta. De tog sig in på ett 7-eleven och frågade kassörskan. Snart hade halva Hvidovre kommun samlats runt dem för att försöka finna fram var lägenheten befann sig. Ingen kunde i alla sina dagar förstå vad det var för en adress och den verkade helt enkelt inte finnas. I all förvirringen kunde systrarna förstå att det skulle gått lättare om de kollat upp detta tidigare.


NYA BESKED

Med en liten gnutta hopp kvar i kropparna var de precis på väg att sätta sig på en buss mot den icke existerande lägenheten. Då fick de ett oväntat sms. 20 minuter innan den planerade lägenhetsöverlämningen fick systrarna ett besked från hyresvärden som kom att förändra deras närmsta dagar ganska brutalt.
”Har lige vaeret involveret i en bilulykke så kan ik ses idag. Tror også vi må droppe udlejning da min kaerste og jeg lige er flyttet fra hinanden.”
Den danska hyresvärden hade alltså helt plötsligt blivit överkörd av både en bil och en brud i nästan samma stund som han skulle hyra ut sin lägenhet. Det var ju oturligt, tänkte CP och i precis det ögonblicket öppnade sig himlen och Gud började skjuta isklumpar i from av hagel hög hastighet på dem. Det piskade de förvirrade syskonen så de sprang och sökte skydd på tåget innan de närapå hade frusit ihjäl.


BARA ATT BÖRJA SÖKA EFTER NY LÄGENHET

De stackars systrarna var inte längre så upprymda som tidigare på dagen utan bestämde sig för att besöka datorvärlden på ett av alla Baresso caféer runt om i staden. Under ett antal timmar hade de flitigt letat runt efter lägenheter på alla möjliga internetsidor. De hade letat så flitigt att de glömt att föda måste införas för att hålla koncentrationsförmågan uppe.

BRA SIDOR ATT HITTA BOENDE PÅ

Fröknarna var dock väldigt nöjda med sina prestationer då de fått in en fot lite varstans i nätets stora lägenhetsdjungel. De hade mailat ett hundratals mail till Lejebolig.dk, de hade skaffat en profil på Findroomate.dk och på en sida som heter Wimdu. Pyssling hade dock mest fastnat för något hon upptäckt med stort intresse. Hon hade funnit en sida där man kunde låna folks soffor – Couchsurfing.com – och tyckte det var ett ypperligt tillfälle att lägga in en stöt på snygga killar.

LUNCH-BREAK I NYHAVN

Till en viss punkt var det bara att avvakta svar från alla sökningar. Tjejerna började tänka på mat. En riktigt stor och saftig entrecôte med bearnaisesås i vackra Nyhavn var precis vad de behövde. Trots hungern var de på ett strålande humör. Dock verkade oturen hålla i sig då entrecôten uppenbarade sig framför dem som en lammkotlett med smaklös pepparsås. Kött som kött tänkte systrarna och när de äntligen fått blodsockercirkulationen igång igen kunde tankarna börja falla in i rätt banor.


HÖGTIDERNAS HÖGTIDSHELG – FULLBOKAT ÖVERALLT

Lättade och positivt inställda promenerade de vidare och tänkte på alla lägenheter de kanske skulle få bo i. De gick förbi ett hostel och tänkte att de kunde bo där tills de fått en lägenhet. De ställde sig i en enorm kö som snirklade sig mot receptionen. Lika förvirrade som vanligt hade de inte ägnat en enda tanke åt att folkmassan i rummet kunde innebara problem. Blonda och små skulle de checka in men fick till svar att det var fullt. De fick också reda på att hela Köpenhamn var fullbokat resten av helgen ungefär överallt. Systrarna tittade på varandra med rynkade pannor och sa:

-Oj

Det blev hög tid att gå in i datorernas värld igen. Tjejerna som varit så nöjda med dagens lägenhetsinsats hade aldrig haft i åtanke att klockan var närmre nio på kvällen en vårhelg i Köpenhamn. Det var dessutom Kristihimmelfärd och Norges nationaldag. Systrarna som i vanliga fall var förvirrade blev om möjligt ännu mer förvirrade.DESPERATA ROP PÅ ÖVERNATTNINGSHJÄLP

I kombination med desperation började de lägga i en sista gas med uppfinningsrika idéer. Pyssling lade i en högre växel och började stalka hennes soffsurfar-ragg på Facebook där hon bönade och bad om att fä hjälp. När deras ögon blivit lika fyrkantiga som skärmarna på deras datorer började de planera att dygna och festa hela natten. Det återstod bara ett problem. Var i all världen skulle de placera sina inpackade hus till bagage?


SPÖKHOTELL

Två överansträngda huvuden hade snart inga lösningar kvar men helt plötsligt uppenbarade sig ett spökhotell med ett ledigt rum kvar. Systrarna samlade ihop sina sista krafter och hämtade sina resväskor från det förra hotellet och kånkade dem vidare till det nya spökiga hotellet med labyrintkorridorer och läskiga städerskor. För första gången på något som kändes som en livstid satte de sig i sängarna. Då kom Pysslings lilla överkokta hjärna på en sista sak. Hennes syster fyllde år dagen till ära så var bara till att muntra upp sig och gratta henne godnatt.


Share

0 thoughts on “En mycket förvirrad lägenhetssökning i Köpenhamn & tips på boende – kapitel 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *