Soffsurfare i Christiania – om couchsurfing i Köpenhamn – Kapitel 3

KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA

» kapitel 3 «


Systrarna vaknade på hotellet av att solen sken i ansiktet på dem, utvilade och spända på hur den kommande dagen skulle se ut. Det de båda visste var att det skulle bli ännu knepigare att få tag på någonstans att bo för fredag och lördag natt då allt var fullbokat redan på torsdagen. De kunde inte tänka så mycket längre än näsan räckte för det kunde skapa oro. Systrarna bara skrattade och tyckte det var roligt att föreställa dem själva som uteliggare för helgen.FÖRBLIR DE HEMLÖSA?

Det enda tjejerna visste att de var tvungna att göra över dagen var att besöka ett Baresso café för att få dagens dos av vaniljlatte och gratis internet. De strosade runt i sin vilsenhet tills de hittade ett café, satte sig på uteserveringen och öppnade spänt sina mail. Inga svar. Det lilla gnutta hopp de haft under morgonen rann av dem lika fort som latten rann ner i magen.

De hoppades att någon på gatan skulle komma fram och fråga om de ville hyra en lägenhet. Eftersom de så småningom insåg att de faktiskt skulle förbli hemlösa över natten så planerade de hur de aldrig skulle gå och lägga sig. Pyssling blev lite orolig eftersom hon på senare dagar somnat på de allra märkligaste ställena när klockan blivit över 2 på natten. I samma stund lyste CP upp med stora ögon och utbrast:

– Vi har fått boende på en soffa!ENDAST PIGOR I 20-ÅRSÅLDERN

Hon hade fått svar från en kille på Wimdu, en couchsurfingsida där folk hyr ut sina soffor för någon hundralapp per natt. Killen hade skrivit en lite kort beskrivning om sig själv. Det som framgick i beskrivningen var att han gillade att rita på fritiden och tog endast emot pigor i 20 års åldern.

De godtrogna systrarna funderade lite på varför i all sin dar han bara vill ha tjejer på sin soffa men tänkte inte så mycket längre än så. De hade ju fått någonstans att sova! Att snubben bodde i området Christiania var något de inte tänkte nämna för sin mamma. Flickornas föräldrar hade varnat dem för området och att de skulle undvika att gå igenom det. Men nu skulle de ju aldrig gå igenom det, utan bara gå in i det och stanna kvar så de drog slutsatsen att detta inte borde räknas.OSKYLDIGA OCH BLÅÖGDA

Något som var ett prolem var att deras enorma resväskor fortfarande stod i bagageutrymmet på hotellet som låg på helt fel sida om staden. Systrarna P kom på en mycket bra idé att de i smyg kunde lämna väskorna där för några nätter så slapp de släpa på dem. De behövde dock hämta ombyte så de bosatte sig på den allmänna hotell toaletten där de piffade till sig inför kvällen. På väg mot Christiania gick tjejerna förbi någon annans bagage som stod helt övergivet på trottoaren. Någon sekund senare var polisen där och misstänkte att någon terrorist lämnat en bomb i väskan.

Systrarna tänkte inte så mycket mer på det. Små, söta och oskyldiga som de två systrarna var kunde väl aldrig någon misstänka dem för något? Eftersom de var så blåögda skulle väl heller aldrig någon få för sig att stjäla något från dem? Nej, systrarna var alldeles för kloka för att börja tänka i sådana banor. De knatade vidare till snubben de inte hade den minsta susning på vad det var för en typ eller vilken ålder han var i.


VAD DÖLJER SIG BAKOM PORTEN?

Ju närmre Christiania de kom desto märkligare människor mötte dem. Rastakillar med all havets frukter i dreadsen, män utan kalsonger med byxorna nere vid knäväcket och folk som gick barfota var bara några få exempel på vad de såg. De kunde känna en söt lukt som svävade i vinden. När de knappt visste ordet av hade de hittat fram till den rätta adressen.

Systrarna stannade utanför porten och tittade på varandra innan de skådade porten igen. Den stora dörren var svart och rutten, full med klotter på. Flickorna hade ingen aning om vad som kunde gömma sig där bakom. Eftersom de var så blåögda och förvirrade tvekade de aldrig en sekund på att gå in. Så fort de öppnade dörren möttes de av Edens Lustgård med Visby-liknande ruiner och murar runt om.DRINKAR UR VATTENMELON OCH CYKELTAXI

Den okända dansken kom fram bakom ett hörn och välkomnade dem med ett stort leende. Han var snaggad med hiphop-keps på huvudet och pösiga manchesterbyxor med häng på. Han visade systrarna till sin Fatboy-dyna där han satt med sina vänner i solen. De drack någon alkoholhaltig dryck ur en urgröpt vattenmelon. Innan de visste ordet av hade systrarna fått ett glas vin i handen. Plötsligt satt de i en privat cykeltaxi i full fart mot mataffären för att köpa biff för att grilla.

De nyfunna vännerna satte sig i lustgården och åt kött med frusen potatissallad och kall bearnaisesås. Till dessert bjöds det på grönt gräs. Systrarna visste mycket väl att gräs endast kan ätas av kor då de har fyra magar, så de avstod. Hiphopparen blev dessutom väldigt trött av desserten så han somnade med huvudet på bordet. När kylan började krypa på var det dags att ta sig upp till lägenheten och fortsätta förfesten där.EN NEDSUTTEN SOFFA I CHRISTIANIA

Där var det välisolerat, som i en frys. Systrarna blev introducerade till deras sovplats som var väldigt nedsutten och smutsig. Det låg en massa tobak och gammal mat på soffbordet och lägenheten var belamrad med prylar från golv till tak. Toaletten gick inte att spola så helst skulle de undvika att gå på den. De kunde inte se sig själva i spegeln för det var 10 lager ingrott skit som en hinna över den.

Tjejerna slapp i alla fall sova oövervakade på soffan eftersom det stod en flintskallig dam utan armar i hörnet med en menlös blick. Vännerna kom varandra in på livet. Den tuffa Hiphopparen visade sig vara en grafitti-konstnär med en liten Chihuahua vid namn Lulu som husdjur. Lulu var dock i samma storlek som hans andra husdjur, Tarantella – en gigantisk, hårig spindel.


EIFFEL BAR

Flickorna kände sig direkt som hemma. När klockan började bli mycket tog sig gänget ut på den lokala puben som låg fem meter därifrån. När de kom in på puben möttes de av ett stort bolmande moln av cigarettrök. De satte sig och blev bjudna på Eiffeltornet-öl. Systrarna fick lära känna hela Hiphopparens vänskapskrets på några minuter och snart blev de inbjudna på efterfest. En stor skara människor förflyttade sig till 7-eleven och köpte med sig sprit, öl och kanelbullar.EFTERFEST PÅ SPA-MUSEUM

De spatserade vidare till efterfest- lokalen. De gick in i det första rummet och satte sig på en soffa runt ett bord med tända stearinljus på. Efter inte allt för lång tid var det dags att ta sig längre in i lokalen. För att få gå igenom de stora glasdörrarna var de tvungna att ta av sig skorna. Pyssling och CP hade hamnat på en efterfest på ett spa-museum. De kom in i ett avlångt, kaklat rum där endast färgen vitt existerade.

På rummets sidor fanns vita draperier. Bakom varje draperi döljde sig allt från olika mässingsgjutna tunnor till gamla porslinsbadkar med tigertassar. Ytterligare längre in fanns en liten bastu där aggregatet var på men hela människoflocken fortsatte vidare inåt. Till slut kom de fram till en enorm bastu med ett stort bord i mitten. Systrarna hoppade villigt upp på bordet och bastade med kläderna på i den hysteriska värmen. Samtidigt fick de en helkroppsmassage av två professionella massörer.

Nakna män gick runt i endast vita handdukar överallt och flickorna hade hamnat i Efterfests Himlen. Tyvärr blev det lite för mycket för lilla Pyssling och det dröjde inte länge till hon snarkade högt. När klockan började närma sig halv 6 på morgonkvisten började de tre vännerna bege sig hemåt mot den insjunkna soffan. De avslutade med att säga god natt till den flintskalliga damen i hörnet.


LÄS ALLA KAPITEL UR KÖPENHAMNSSAGAN: KONSTEN ATT ÅKA DANSK BERGOCHDALBANA


Share

0 thoughts on “Soffsurfare i Christiania – om couchsurfing i Köpenhamn – Kapitel 3

  1. Hmmm…. Det är inte annat än man blir lite orolig. vad händer här näst
    Pappa

  2. HAHAHA alltså jag dööör! Ni är ju helt galna! Ni kommer komma hem till två väldigt gråhåriga föräldrar tror jag x)

  3. haha men det underlättar om man sitter på ett tåg i fem timmar utan nåt att göra, då kan till och med jag tycka det är värt tidsfördröj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *