Delfiner och guldmakrill under seglingen från Marocko till Lanzarote

Dag 28 – 33 Segling från Marocko till Lanzarote

 

Vi seglade ifrån Marocko till Lanzarote vilket var ett par dygns segling. Överfarten var lugn och behaglig med sällskap av delfiner och Jocke fick upp sin andra fisk – en guldmakrill, även kallad Mahi-mahi. Den hade riktigt vackra färger, speciellt i början men efter ett tag bleknade färgerna. Vi stannade till först i Arrecife en natt där vi bunkrade vi upp, käkade glass och gick på marknad. Dagen därpå tog vi en kort seglingstur ned söderut till Punta del Papagayo. Där körde vi beach-workout och utforskade det karga landskapet. Vindprognoserna sa åt oss att det bara fick bli en natt då vi låg för svaj, och vi hade en sista större överfart till min sista destination på resan – Las Palmas. Dit ville vi inte bli sena då det var sista anhalt för grabbarna innan deras stora Atlantsegling. Mer om det i kommande inlägg!

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.