Costa da Morte – dödens kust

Dag 6 – A Coruña

 

Vi spenderade dagen i hamn med meck av bått och tvätt. Vilken skillnad det var på temperatur från andra sidan av Biscaya! Det var varmt och skönt i hamnen och på eftermiddagen tog vi en springtur till Torre de Hercules – världens äldsta fyr som fortfarande är i bruk. Så vackra vyer! Sedan blev det en tur på stan och vi hamnade i en gränd i gamla stan på en supermysig bodega och käkade tapas med riktigt gott vin. Sangria blev det också såklart!

 

Dag 7 – Muxia – Costa de Morte (Death Coast)

 

Vi begav oss av vid frukost och tog sikte mot Muxia. Till en början blev det segling men sedan vände vinden så det blev mest motor. Vi kom fram till Muxia perfekt till att vi hann upp på berget för att titta på solnedgången med en varsn bärs och en påse chips. Muxia var litet och gulligt med fina små hus. Kusten här kallas för Costa de Morte och namnet har sin koppling. Många båtar har förlist då det kan vara väldigt svårt att ta sig in i hamn när Atlantens vågor kastar sig in mot land. Ibland stänger hamnarna och det är säkrare att vara ute till havs än att försöka ta sig in.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *