Fiska pirayor i Amazonfloden

Andra dagen i Amazonas drog vi ut på anakonda jakt. Vi åkte ut till en sjö där marken var full av giftiga ormar och anakondor som simmade runt i vattnet. Det var dock väldigt svårt att få syn på anakondorna. Även om guiderna såg två stycken hann dem smita iväg innan vi hann se dem. Däremot såg vi en död giftorm som var ganska stor och några kobra ägg som tydligen är ovanliga att hitta. Vi såg strutsar och en död catfish.

På span efter anakondor

Kobra ägg


FISKA PIRAYOR

Den glödande hettan stekte på oss och vi svettades bort. Det var skönt att få svalka av sig i krokodilfloden innan vi bytte om för att fiska pirayor – i samma vatten vi nyss badat i. Tydligen hade vi badat med allt från alligatorer, pirayor och rosa delfiner varje gång vi badat. Enligt vår guide är pirayorna bara farliga på film. Till middag serverades det piraya vilket var riktigt gott!Vår guide med en piraya och en massa cocablad i kinden.


VÄCKTA AV VRÅL I REGNSKOGEN

Sista dagen vaknade vi av regn och åska. Men det som väckte oss mest var Harlow-aporna. Herregud vilket liv det var. Ett riktigt skrämmande ljud som lät så sjukt så vi inte kunde sluta skratta. När aporna drog vidare vågade vi oss upp för frukost. Därefter var det dags att hoppa i hos delfinerna igen (och krokodilerna och pirayorna). Det var svårt att se delfinerna eftersom floden är knallbrun. De retades med oss när de simmade runt i cirklar. Efter mycket simmande fram och tillbaka vinkade tillslut en mamma med sin bebis åt oss med sina stjärtfenor! Efter att vi simmat runt och följt efter delfinerna blev vi övermodiga och kom tillslut väldigt nära krokodilerna utan att vi märkte det. Sjukt obehagligt att plötsligt hamna ”face to face” med en kajman.

Vi sov med ett stort myggnät och blev väckta av vrål från aporna

En morgon när vi skulle ut på floden överraskade den här gigantiska kajmanen oss


EN YTTERST LITEN FLYGPLATS

Efter våra sista äventyrliga bad i Amazonfloden bar det av till Rurrenabaque där flyget mot La Paz väntade. Flyget blev en historia för sig. Först av allt lyckades vi komma för sent till incheckningen trots att vi bara hängt vid poolen hela dagen. På något sätt hade vi lite svårt att ta flygplatsen på allvar när den bestod av bara ett litet skjul. Det var inga glada miner när vi var sena, men på något vis lyckades vi komma med ändå. En liten minibuss skjutsade ut oss mot landningsbanan där flygplanet stod och väntade. 40 meter längre fram pågick en mindre skogsbrand. Den enda brandmannen på plats stod och snackade med piloten. Vi tror att han tipsade piloten om att ta extra höjd för att inte fatta eld när han skulle flyga över.

PROPELLERPLAN Á LA INDIANA JONES

Propellerplanet vi skulle flyga med hade 18 passagerarsäten och syrran och jag hade fått plats 1 A och B. Hur ofta har man suttit på plats 1? Det var dock ingen first class här inte, med väskan i knät och utsikt in i cockpit dånade vi iväg över skogsbranden.


 Share

0 thoughts on “Fiska pirayor i Amazonfloden

  1. Men herregud vilket litet "flygplan" eller vad det är;) Så sjukt för annars är ju dörren till piloterna låsta med typ 100 olika lås och här är det helt öppet, galet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *