Djungelsafari i Amazonas – simma med kajmaner och rosa delfiner i regnskogen

AMAZONAS. WOW – JAG ÄR ÖVERVÄLDIGAD!


STOR KLIMATSKILLNAD – FRÅN ISANDE KYLA TILL TRPOISK HETTA

En timme med flyg från La Paz ligger Rurrenabaque inne i Amazonas djungeln. Skillnaden på klimatet från La Paz var enorm – där snöade det när vi flög därifrån. Från kyla och så torr luft att näsorna blödigt till hetta och fukt i Amazonas. Äntligen kunde vi köra ett träningspass som varit så gott som omöjligt på 4000+ meter över havet, eftersom vi blev så anfådda av ingenting där! Efter träningspasset satte det fint med en utekväll med biljard och Capiriñas på barerna ute i Rurrenabaques djungel.


DJUNGELSAFARI – FÖR COOLT FÖR ATT VARA SANT!

Andra dagen i Rurrenabaque åkte vi på djungelsafari. Ut på skumpig väg med en jeep och sedan en tre timmars kanot-tur på floden mitt i Amazonas. Hur ska jag ens kunna berskriva detta med ord?? Så jävla häftigt alltså. Innan vi ens satt oss i kanoten tyckte vi oss skymta krokodiler som simmade runt båtarna – vilket det också visade sig vara. Det var krokodiler överallt – kajmaner som de heter – ett släkte till alligatorn. De var på land, i vattnet och under båten. Mängdvis.BADA I EN GRUMLIG FLOD FULL AV KAJMANER, ROSA DELFINER OCH PIPPI LÅNGSTRUMPS APA

Vi paddlade förbi en massa andra djur också. Sköldpaddor, olika slags fåglar, falkar och capybaras – en liten björnliknande krabat. Vid ett tillfälle hoppade vi i floden. Det var för varmt och dags att svalka av sig. Vi andra instämde och hoppade i. Rosa delfiner befann sig runt om oss med det vi fokuserade mest på var kajmanerna som låg några meter bort och spanade på oss. Vår guide hävdade att kajmanerna aldrig jagade under dagen. Han brukade alltid bada i floden.  Så småningom smög sig en kajman lite väl nära under vattnet så vi kastade vi oss upp i båten igen. Vi såg några Herr Nilsson apor. De tog våra bananer och ”kapade” kanoten. Aporna klättrade upp på våra huvuden och var överallt. Så himla söta!

LÄS OCKSÅ: DJUNGELSAFARI I AMAZONAS – VAD DET KOSTAR OCH HUR DU TAR DIG DIT


 

 


  

 BO I HYDDOR PÅ STOCKAR OVANFÖR KROKODILFLODEN

Efter tre timmar på floden, helt övervädligade av djur och natur, så kom vi fram till vårt läger. Hyddor byggda på upphöjda stockar som sammanstrålas av bryggor. Under regnperiod är floden fem meter högre än vad den var nu, därför behövs bryggorna. Vid skymningen tog vi kanoten till en bar och kalasade på några öl. På väg tillbaka var det bäcksvart. Våra pannlampor lyste upp floden och runt omkring oss reflekterade röda, stirrande ögon från kajmanerna från alla hörn. Det var inte läge för nattbad – kajmanerna jagar nattetid.

Djungelsafari i Amazonas
Vårt camp

 


  
Capybaras fanns det många av längs med floden

  


 
Det fanns bara el under ett fåtal timmar på kvällen. Här äter vi middag i mörkret. Pannlampa underlättar!

Share

11 thoughts on “Djungelsafari i Amazonas – simma med kajmaner och rosa delfiner i regnskogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *