Laguna Colorada – en röd sjö och rosa flamingos bland aktiva vulkaner i saltöknen

Dag 2 i Salar de Uyuni | Efter en hel dag i öknen checkade vi in i vår Hobbit-liknande hydda som var byggt av salt. Stolar, bord, sängar, väggar, golv – allt i salt. Vi gick upp på berget och tittade på solnedgången och käkade middag med vår grupp som bestod av; en spansk läkare, ett franskt par som sålt allt de hade hemma, slutat sina jobb och reser nu jorden runt. Sist men inte minst, en belgier som varken kunde engelska eller spanska men han reste runt på egen hand via kropsspråk.
 

MÅNLANDSKAP

Andra dagen drog vi iväg för att titta på en aktiv vulkan och alla möjliga slags månlandskap. Vi åkte till en massa olika sjöar i olika färger och såg mängdvis av flamingos. Laguna Colorada, som ligger väldigt nära Chile, är en helt knallröd sjö med vita mineraler. Vi fick uppleva mycket karga, märkliga landskap under den här dagen, typ som att vara på månen kanske?
 
 
 
 
Vo bodde i hus byggda av salt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

0 thoughts on “Laguna Colorada – en röd sjö och rosa flamingos bland aktiva vulkaner i saltöknen

  1. Men herregud, vad vackert! Bilderna är verkligen jättefina! Måste vara underbart att åka runt och upptäcka såhär?! 😀

    sv: Men åh vad kul! Det får du hemskt gärna göra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *