Geysrar på 5000 meters höjd i Sol de Mañana

Dag 3 i Salar de Uyuni | Tredje dagen var vi uppe innan tuppen för att bege oss mot Sol de Mañana geyser basin – geysrar och kokande lera på 5000 meter över havet. Jag har aldrig sett en geyser förr så det var riktigt coolt. Det var skönt att vi hunnit aklimatisera oss för höjden innan turen, men trots det fick jag konstiga känningar på höjdsjuka. 5000 meter över havet är trots allt jäkligt högt upp! 
 

BILHAVERI I ÖKNEN OCH VARMA HOT SPRINGS  

Sedan bar det av mot Laguna Verde som tydligen ska vara extremt vacker. Men vår lilla skrumpna jeep gav upp, mitt ute i ingenstans. Inte så förvånande dock, eftersom vi skumpat runt på bumpiga ökenvägar i tre dagar (eller ja, bilen körs ju varje dag på dessa vägar). Det var kylsystemet i motorn som hade gått sönder, så vår käre spanjor fick agera bildoktor och belgiern fortsatte med sitt kroppsspråk. Tiden gick men bilen blev inte helare, och det var svinkallt. Jag och syrran bestämde oss för att gå ett par kilometer till Termas de Polores, en hotspring som kunde värma upp oss.
 

SKUMPIGA VÄGAR I BOLIVIA

Tillslut lyckades jeepen hosta igång i långsam takt, men jag och syrran fick hänga med en annan bil med världens snällaste chaufför som bjöd oss på klubbor. Så småningom var vi tillbaka i Uyuni där vi hann duscha av oss tre dagars ökensand innan vi hoppade på nattbussen till La Paz på 10 timmar – och skumpandet fortsatte.
 
För den åksjuke är vägarna i Bolivia inte att rekommendera. Väldigt gungit och skumpigt, även med långdistansbussarna. En cool sak med att vara på så höga höjder som vi är hela tiden, är att man inte behöver titta upp för att se stjärnorna. De ligger liksom längs med horisonten.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Share

0 thoughts on “Geysrar på 5000 meters höjd i Sol de Mañana

  1. Inga vägar för mig då med andra ord 😉 vi var ju med om samma sak på fraser Island, att jeepen stannade. Dumma bilar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *