Framme i Bolivia efter en lång resa


EN LÅNG RESA FRÅN STOCKHOLM TILL SUCRE

Äntligen är vi framme. Det tog oss två dygn att komma fram till Sucre där vi är nu. Vi har spenderat en tredjedel på flygplan och resterande tid på flygplatser runt om i världen. För min del blev det Tyskland – Dominikanska Republiken – Panama. Jag träffade syrran i Santa Cruz där vi hängde ytterligare några timmar för att sedan mellanlanda i Cochabamba för att slutligen komma till Sucre. Holy shit vilken resa alltså – de billigaste flygbiljetterna är billigast av en anledning!
 

 

NERVÖSA FÖR ATT TA TAXI – ÄR DET SÄKERT? 

Folk där hemma har skrämt upp mig om hur farligt det är här. Därför var jag svin-nervös när vi skulle ta oss ut ifrån flygplatsen in mot stan. Där stod massor av taxibilar som tjatade ihjäl sig på oss. De såg inte ut som ”riktiga” taxibilar och sådana skulle vi absolut inte hoppa in i, hade vi fått höra. Vi tänkte ta bussen istället som skulle kosta oss runt 2 svenska kronor. Pressen från taxi chaufförerna blev dock för hög så vi hoppade in i en bil med knallröd inredning. Vi kom fram till gatan dit vi tänkt så det gick ju bra! Ett hostel hade vi sett ut från Lonely Planet så vi checkade in och bor i ett 6-rums dorm för dryga 40 kronor per natt.
 

 

VALDAG I BOLIVIA

Imorgon är det valdag så hela landet går i dvala. Alla måste rösta – annars kan man bli straffad. Du får absolut inte dricka alkohol och allt kommer vara stängt imorgon. Det kommer inte finnas några möjligheter att transportera sig någonstans. Vi började med kolla in marknaden på stan för att köpa mat inför morgondagen. En lunch kostade 26 kronor för tvårätters inklusive dryck. Fråga mig inte vad vi åt – det har vi ingen aning om, men det var gott!
 


ENGELSKA GÅR INTE ATT GÖRA SIG FÖRSTÅDD PÅ

Snacka om att spanskan fick sig en törn redan så fort jag satte mig på flyget i Frankfurt. Shit asså, den hade fallit bort mer än jag trodde! Den kommer väl tillbaka snart, för det går ju inte att göra sig förstådd på engelska här. Vi kommer bli grymma på spanska ju!
 
Mer än så har vi inte hunnit med, vi har ju varit som två zoombies efter alla flygplats-sleepovers. Imorgon kommer vi strosa runt på gatorna eftersom det inte kommer finnas någonting att göra i stan.  Vi kanske tar oss en springtur också. På måndag är planen att ta oss mot Potosi och Salar de Uyuni – saltöknen. Vi kommer nog vara i Bolivia i två veckor innan vi åker vidare till Peru.
 

 
 

Share

0 thoughts on “Framme i Bolivia efter en lång resa

  1. Skönt att ni är framme, kul att ser tillsammans på bild igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *