Fridfullt och familjärt på gatorna i Sucre

LEK PÅ GATORNA OCH HUNDAR MED KLÄDER

Den här lilla staden Sucre är väldigt mysig. Den känns inte alls farlig på något sätt och idag när det har varit valdag så har den varit väldigt fridfull. Gatorna har varit stängda för all trafik så barn och hundar har lekt överallt, kastat boll och haft cykelrace mitt på gatorna. Alla är väldigt glada och det känns familjärt. Föräldrarna är ute och leker med barnen och många har hundar som de tar hand om och klär i rosa klänningar eller sport-tröjor. De flesta verkar renrasiga och tillhör någon så det verkar inte riktigt finnas några hemlösa, magra och sjuka hundar här. Det känns väldigt rent också, inte som i Thailand där det slängs sopor överallt.
 

 
 

VALDAG – TOMT PÅ GATORNA 

Idag har väl varit lite speciellt i och med valdagen. Det har känts ganska öde när gatorna varit tomma och allt har varit stängt. Det har inte funnits så mycket att göra heller. Vi har hängt i en park och kört ett träningspass och spatserat runt ett antal varv i den här lilla staden. 
 


MOT EN AV VÄRLDENS HÖGST BELÄGNA STÄDER

Imorgon bär det som sagt av mot Potosi, som är en av världens högst belägna städer, på typ 4000 meter över havet. Saltöknen kommer vara ändå högre, så vi ska knarka i oss lite höjdsjuketabletter ikväll och hoppas på det bästa. Får se om vi vågar oss in i en silvergruva, men det verkar lite klaostrofobiskt. Annars kommer väl dunjackan väl till pass nu för på de där höga höjderna kommer vi bo i hyddor byggda av salt där det kan bli -20 grader på nätterna.
 

 
 
Share

0 thoughts on “Fridfullt och familjärt på gatorna i Sucre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *