Reseplaner

Det känns som att San Francisco är ett hett resmål just nu. Min Facebook flödar av bilder på Golden Gate bron. Kanske borde man ta sig dit? Jag och syrran pratade ju om att vi skulle dra på roadtrip i USA efter vår säsong i Kanada förra vintern, men det blev aldrig så. Det kanske är dags nu? 
 
Jag var inne på en resebyrå idag och spånade lite på våra planer. Vi pratade om att börja i Sydamerika och sedan Centralamerika och till sist avsluta med USA. Jag är sjukt sugen på Florida men skulle även vilja se San Fransisco och den sidan. Det finns så mycket man vill se och göra, hur ska man kunna välja? I Sydamerika är det nog smartast att ta sig runt med buss, har hört att man knappt kan lämna en bil obenannad utan att det blir inbrott. Men ska vi ta oss runt i USA för en kortare tid är det ju bökigt att skaffa bil och antagligen dyrt med buss. Ska vi till San Francisco till exempel, då är det ju bra med hyrbil, det funkar ju faktiskt riktigt bra. Att man kan hämta på ett ställe och lämna på ett annat, man kan uppleva desto mer när man är fri till att åka vart som helst. Det behöver inte bli så dyrt om man fyller en bil, jag har ett och ett annat minne från hyrbilar i ”mina dagar” (nu låter jag ju som en uråldrig tant, men aja en annan börjar ju också bli gammal). 
 
Nu senast i Kanada bilade jag och syrran från Banff till Big White. Det blev inte så dyrt även om vi bara var två, riktigt smidigt! Trots att vi lärt oss att titta efter om bilarna har extradäck efter vår roadtrip i Danmark så hade vi inte lärt oss att titta om bilen hade vinterdäck. Icke – det gick bra att ta sig upp till Big White, tills det började snöa massor. Vi körde fast överallt, vi fick putta på som idioter och det var ett jäkla kaos.
 
I Danmark fick vi nämligen punktering mitt på motorvägen och det fanns inget extradäck så vi fick vänta i flera timmar på bärgning. Eller i Stavanger när vi hyrde en liten halvkombi som vi sov fem personer i för att sedan gå upp i ottan och hajka i 10 timmar. Hyrbil har funkat bra för oss och nu vet vi vad vi ska kolla efter och kanske lägga lite extra pengar på en vinteranpassad bil eller en kombi ifall vi ska sova i den! 
 
 
 Vi körde fast med bilen överallt i Big White så vi fick ta vår packning och gå istället. Haha
 
I Danmark fick vi punka på motorvägen och fick istället den här minatyrbilen som vi sov i. Ganska trångt men det gick ju!
 
Och ta-da! I denna bil sov vi fem personer, tre killar och så jag och Jossan. Det var minst sagt trångt! Klaostrofobiskt!
 
 
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *