Jokkmokk

För några helger sedan drog jag och Love upp till Jokkmokk på ”norrskensresa”. Jag har aldrig varit längre norrut än Åre förut så det var på tiden att utforska de Norrländska skogarna. Vi fick skåda norrsken på väg upp, och jag med min sprillans nya kamera (det blev en NikonD610) drog ut för att fota norrsken som första motiv med den. Haha, nja, det gick ju inte så bra, jag var inte direkt förberedd och visste heller inte hur jag skulle ställa in den riktigt. Och när google fått gjort sitt hade norrskenet sprungit iväg. Sedan blev det inga fler norrskensnätter under den resan, men det blir lite längdåkning och skoterkörning. Vi bodde hos Loves kusin som bjöd på riktig norrländsk husmanskost. Jag fick äta både blodpalt och renkött bland annat. Blodpalten var ingen höjdare alltså, men man är väl artig och äter upp och försöker sluta tänka på vad namnet kan ha att göra med innehållet. Det var en lite kaosartad resa av olika anledningar, men det blev trots allt bra och jag har nu fått se Jokkmokk också! 
 
 
           
Dåliga bilder, men det går ju att se att det är norrsken i alla fall. 
 
           
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *