Segling bland pingviner och sälar i Abel Tasman Tasman National Park

Dagen till ära blev vår första helt lediga dag utan något på schemat sedan vi hoppade på Stray Travel bussen i Auckland. Det skulle bli riktigt skönt att få slappna av lite och njuta av de vackra miljöerna runt omkring oss i Abel Tasman National Park. Vädret var strålande så vi bestämde oss för att spendera vår dag på en katamaran och segla runt i nationalparken för att se de bästa vyerna med Abel Tasman Sailing Adventures.


ETT DELAT ÄPPLE I VATTNET OCH FÅGLARNAS PARADIS

Vi blev upphämtade från vårt hostel på Old McDonald’s Farm och körde till Kaiteriteri där vi hoppade på båten. Från den guldgul-färgade stranden gick vi ombord. Båten låg intill strandkanten med bara ett litet ankare nergrävt i sanden. Vi hissade segel och vårt första stopp var Split Apple Rock. En riktigt cool sten som ser precis ut som ett delat äpple. Vi seglade vidare till Adele Island som är fåglarnas paradis. De kvittrade så vackert och fridfullt så det lät som att de sjöng en liten sång.


GULDFÄRGADE STRÄNDER

Vidare begav vi oss till Anchorage där vi anlade stranden. Jag och Jossan har blivit vana vandrare vid det här laget, så vi gick så klart den ”lilla” promenaden på ön. Vi var inte riktigt medvetna om att det skulle ta oss en timme fram och tillbaka i branta uppförsbackar. Väl på toppen fick vi se underbara vyer med guldfärgade stränder, turkost vatten som glittrade som diamanter i solen. Vi gick ner till andra sidan av ön och där stötte vi på resten av gänget från bussen som hyrde kajak.


SÄLAR OCH PINGVINER

Nästa stopp blev ett besök till Pinnacle Island. Där såg vi några sälar ligga och sola sig på klipporna. Därefter var det dags att dra sig tillbaka så vi satte upp spinnakern och länsade bort tillbaka mot Kaiteriteri. Vi låg och halvsov i fören på nätet i solen och njöt av ljudet till vågorna som plaskade mot skrovet. Plötsligt dök en liten pingvin upp jämte båten. Det var en härlig dag i en vacker nationalpark!


KRAFTIG EBB OCH FLOD

På vägen tillbaka till Old McDonald’s Farm åkte vi förbi en vik med en massa båtar. Det verkar som att båtfolket inte har riktigt koll på ebb och flodvattnet häromkring. Ofta ser du motorbåtar stå uppe på strandkanten så det ser ut som att någon har ställt dem där. Segelbåtarna ligger på sniskan på marken – eller det som nyss var bottnen. När vi kom hem till farmen igen gick vi runt och tittade på djuren. Vi hittade lime och kiwifrukter som vi plockade. Återigen hade vi stjärnklar himmel och eftersom vi var ute i bushen på en farm utan speciellt mycket lampor så var det becksvart. Det enda som lyste upp vägen var månen.


En säl

Split Apple Rock

Säl

Vi seglade för spinnaker

Ett härligt gäng

Old McDonald Farm

Kycklingarna gjorde oss sällskap till frukosten

Båtarna stod på land

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *