Om att gå till frisören på en backpacker-budget i Auckland

HOP-ON HOP-OFF BUSS I NYA ZEELAND

Från att ha backpackat cirka två månader i Australien kände vi för att upptäcka grannlandet Nya Zeeland också. Vi bokade resan med Peter Pans i Australien och planen var att åka runt med bussar från Stray Travel för att se så mycket som möjligt under en månads tid. Vi flög från Cairns och kom till Aucklands flygplats tidigt på morgonen. Flygtiden var bara fyra timmar men New Zealand ligger två timmar före Queensland i Australien.

Eftersom vi anlände så tidigt på morgonen kunde vi inte checka in på vårt hostel förrän senare på eftermiddagen. Trötta som vi var efter flygresan mitt i natten gick vi in till TV rummet på hostelet och somnade i sofforna i flera timmar. Med två stora backpacks vill du helst inte strosa på stan innan du fått lämna in dem!


Auckland


AUCKLAND – FIN STAD OCH TREVLIGT FOLK

När vi vår tog oss ut på stan var vädret fint. Solen sken och det var varmt och behagligt. Många har varnat oss för att det ska vara svinkallt här, men de har tydligen inte varit i Sverige någon gång. På kvällarna är det lite kyligare, då kan man behöva långbyxor och en tröja nu i början på april. Vi gick i ner till hamnen och kollade, sedan vidare upp på stan och igenom Albert Park. Av någon anledning fick jag känslan av att Auckland liknar Oslo. Jag gillar staden, och nya zeeländarna verkar vara väldigt trevliga!


Auckland
Albert Park och Auckland Sky Tower – den högsta byggnaden i New Zealand

GÅ TILL FRISÖREN – BILLIGT MEN…

Det var dags för mig att äntligen klippa mig nu när vi har kommit till ett billigare land än Australien. Allt känns väldigt billigt nu helt plötsligt. Det är riktigt nice att gå omkring och fönstershoppa, men vi kan inte köpa något eftersom väskorna är proppfulla! Jag valde att klippa mig på en salong där studenter erbjuder billigare klippningar.

Min syster pluggade till frisör och var väldigt duktig efter andra året i skolan. Därför tyckte jag att det var en bra idé att testa det här, något som jag sedan fick ångra. För det första hade jag inte funderat på hur sjutton man förklarar en klippning på engelska. Där satt jag och försökte gestikulera med händerna och hoppas på det bästa. För det andra var frisören extreeeeemt långsam. Jag fick panik, det gick så sjukt segt och han visste inte alls vad han höll på med. Till slut när han verkade klar med klippningen skulle hans handledare kolla igenom håret. Handledaren skakade på huvudet och klippte om hela håret.


Auckland


FÖN OCH PLATTÅNG – INGEN SNABB PROCEDUR

Den stackars frisören skulle sedan föna mitt hår vilket tog ytterligare en evighet. Därefter insisterade han på att han skulle plattånga mitt hår. Jag kunde inte säga nej… Han tog typ tre hårstrån i taget som han plattade minst fem gånger och det tog säkert en timme för honom att platta igenom mitt hår! När han var färdig undrade jag vart sjutton mitt hår tagit vägen. Det kändes väldigt tunt och det har aldrig någonsin varit så platt förut. Det var som slickat runt mitt ansikte och han avslutade med att låta mig spraya håret själv för det stod ut en massa raka, korta hårstrån från huvudet som han inte visste hur han skulle hantera.

Jag tror jag satt där i minst 2 ½ timme för en klippning som syrran gör på 20 minuter. Hur som helst så kostade hela kalaset bara runt 120 svenska kronor, och håret känns ändå skönt nu och bättre än trollkaluffset som det var innan.


Auckland


SHOPPING PÅ NEWMARKET

Stackars Jossan som satt och väntade hade också panik för att det tog så jäkla lång tid. Vart tog denna dag vägen? Vi hann ta oss bort till Newmarket för att leta efter bra skor att vandra i och en regnjacka. Frågan är hur vi ska klara nätterna med våra sommarkläder – det blir bara kallare och kallare ju söderut vi kommer. Imorgon drar det nya äventyret igång och vi hoppar på Stray-bussen tidigt på morgonen för att åka till första stoppet Hahei!


Share

0 thoughts on “Om att gå till frisören på en backpacker-budget i Auckland

  1. City of Sails det kallas Aukland och ni har väl sett alla segelbåtar hamnen. Vi bodde hos familjen Björn, Birgitta och Niclas Modig som flyttat från Åker och hade ett motell några mil norr om staden. Det heter Four Seasons Motel och ligger i Orewa. Niclas är ca 25-30 år nu. Ring dit om ni vill ta kontakt: (64) 942 69462 eller 942 65 768. Missa inte Rotorua på er rundresa!!! ett måste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *