Makarora

Vi vaknade på morgonen till spöregn. Vilken jäkla tur vi hade med vädret på gaciären alltså! Helt sjukt. Inte så kul att gå på en grå och tråkig glaciär med regn en hel dag… Men oss gjorde det inte så mycket för vi skulle bara sitta på bussen hela dagen mot Makarora. Vi åkte förbi Fox Glacier och stannade till vid Lake Matheson, eller The Mirror Lake som den också kallas. Den är känd för sina reflektioner av New Zealands högsta toppar Mount Cook och Mount Tasman. Tyvärr så regnade det fortfarande, så vi kunde inte se några reflektioner i vattnet. Vi fick nöja oss med att titta på vykorten istället. Man kan ju inte alltid ha tur med vädret. Vi tog en liten fika där innan vi åkte vidare och stannade till vid Ships Creek, Thunder Creek Falls, Blue Pools och Gates of Haast. Vädret var ju som sagt inte det bästa, så vyerna var inte så fina som de kunde vara. Men vattenfallet var maffigt och Blue Pools var riktigt coolt med klarblått vatten. Efter ett tag kom vi fram till Makarora, ytterligare en håla in the middle of nowhere som använde Stray som enda inkomstkälla. Mysigt var det, här nere i söder så har det blivit riktig höst, löven sprakar i knallgult och rött. Vi bodde i små supersöta hytter som var byggda som en trekant. Kvällen till ära blev det kareoke på den enda puben, så vi lyckades få liv i även denna lilla by ända in på småtimmarna!


Lite fika


Thunder Creek Falls


Blue Pools


Vi bodde i sma trekantiga hytter


Kareoke!


Systrarna Hoof kunde sjunga dem! (Klicka pa lanken for att komma till deras blogg)

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *