Langa promenader i mysiga Noosa

Tredje dagen i Noosa bestämde vi oss för att gå kustrundan i Noosa National Park. Det var otroligt vackert och vi satte oss och vilade vid Dolphin Point och såg en sköldpadda simma upp till ytan för att ta lite luft. Sedan knallade vi vidare i den stekande hettan, inte riktigt medvetna om hur långt det egentligen var att gå. Tillslut kom vi fram till en lång, nästan helt öde strand och tog oss ett välförtjänt dopp i det knappt svalkande vattnet. Det fanns inga livräddare så det var ganska läskigt att bada. Sedan började vi gå in i skogen igen för att ta oss tillbaka till hostelet. Vid det här laget var vi rejält trötta, vi hade gått i nästan 4 timmar i sträck mitt på dagen i dåliga skor. Så vi var på väg att gå vilse bland stigarna, men plötsligt dök en vänlig man upp och visade oss vägen ut till Sunshine Beach istället (dit man normalt tar bussen för det är så långt bort.) Där däckade vi på stranden ett tag innan vi hittade en buss tillbaka till hostelet. De senaste dagarna har vi verkligen gått mycket, så nu kändes det som om vi varit på en veckas träningsläger, så det dröjde inte länge tills vi somnat när vi kom tillbaka till sängen. Planen för kvällen var att ta det lugnt och chilla inne på rummet, men vi vaknade av att ett live band spelade nere vid poolområdet på hostelet. Så det var bara att pallra sig dit och det ångrar jag inte att vi gjorde. Det var så sjukt mysigt, där satt vi på utegården med en massa palmer runt omkring oss och tända facklor överallt. Det kändes som om man var på Expedition Robinson. Och den här söta australiensiska killen satt och sjöng och spelade gitarr, bara en massa grymma låtar, han var otroligt duktig. Kanske var det för att jag var trött, men hela stämningen och miljön var så otroligt mysig och vacker att jag blev alldeles känslosam faktiskt. Hur som helst, när det blev för sent för att spela utomhus drog vi med bandet in på puben och lyssnade på dem där istället, och där dansade vi resten av kvällen.

Fjärde dagen skulle bli en riktigt lugn dag för oss, vi skulle bara ligga på stranden och inte lyfta ett finger på hela dagen. Vi åkte ner till Main Beach och träffade upp två holländska tjejer som vi hängt med lite grann. Sjukt nog var en av tjejerna typ den första personen vi pratade med i Sydney på Jossans första dag. Vi trodde aldrig att vi skulle ses igen, men vi stötte på varandra i Brisbane. Man går på folk som man träffat hela tiden här, det är kul!

Men jag och Jossan har en tendens att bli uttråkade på stranden, och det var alldeles för varmt för att ligga på land så när våra fingrar blivit till russin i havet kände vi för att göra något annat. Så vi började gå längs med stranden ända bort till Noosa River. Där såg vi en massa Kite surfare, och det är fortfarande något som jag sjukt gärna vill göra. Vet inte när man ska lyckas time:a in det bara… Sedan fortsatte vi att gå längs med floden ända bort till Noosaville och ännu längre bort, där det fanns en massa restauranger och cafeér längs med floden. Där satte vi oss och pustade ut och tog en glass och undrade hur dagen som absolut inte skulle innebära några promenader helt plötsligt bestod mestadels av just det. Aja, förhoppningsvis går man väl kanske inte upp så mycket i vikt trots alkoholen?


Poolen pa vart hostel


Utsikt fran Noosa National Park


Lite langre bort sag vi en skoldpadda


Harligt stalle for lunchpaus


En nastan helt ode strand


Grym kille som spelade i onsdags kvall


Kite surfare vid mynningen av Noosa River


Noosa River

Share

0 thoughts on “Langa promenader i mysiga Noosa

  1. Vad ni får se och uppleva mycket. Hur orkar ni gå på långa promenader i hettan i Quensland? Men jag vet att du klarar det mesta, fortsätt att vara rädd om dig. Barerna kan nog vara en fälla, folk kan lägga något i glaset. Mormor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *