Vinprovning och boende på farm i Abel Tasman National Park

Det var dags att lämna nordön och bege oss mot södra ön. Från Wellington tog vi en färja som tar runt 3,5 timmar till södra ön. Vädret var strålande! Jag låg ute på däck och sov i solen.  När vi närmade oss sydön vaknade jag till och det var så otroligt vackert. Vi åkte in i ett område som liknar fjordarna i Norge. Bergen var helt gröna och täckta av tät buskage, träd och palmer. Jag spanade efter delfiner och hade suttit i flera timmar och kikat runt.  Typsikt nog kom folk springandes efter mig och ropade – ”Emelie, dolphins!” – de enda fem minutrarna jag var inne i båten och då missade jag dem!


VINPROVNING PÅ BOULDEVINES WINE CELLAR

Framme vid sydön hoppade vi in i Straybussen. Nu hade vi blivit ett allt större gäng sköna människor på bussen. Vi stannade till vid en vingård och smakade av några viner och lite Nya Zeeländsk fudge längs vägen, smarrigt!

Efter en oerhört lång dag med endast transport så kom vi äntligen fram till Marahau, eller Abel Tasman som det heter nu för tiden. Det var holländaren Abel Tasman som var den första europén som upptäckte Nya Zeeland, och därifrån fick platsen sitt namn.


BOENDE PÅ FARM I NATIONALPARK

Vi kom fram runt klockan sju på kvällen, så det hade redan blivit mörkt. Vi körde in på en gård där vi skulle bo, Old Macdonald Farm (ia-ia-oo!) och vi bodde med de svenska tjejerna från bussen i en liten hytt med eget kök utanför. Efter lite käk drog vi upp till lägerelden och grillade banan med choklad under den stjärnklara himlen. VI chillade lite där och såg en stjärna som blinkade i rött, vitt och grönt. Runt om oss hade vi massa djur, hönor, kycklingar, lamor, hundar och kor. Vi hade verkligen hamnat ute i bushen i skogen av en nationalpark. Väldigt mysigt!


Sydön, precis utanför Picton

Vinprovning

Vi stannade till vid en liten sjö och kastade macka

Grilla banan med choklad på lägerelden

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *