Noosa

Efter en hard natt i Brisbane hoppade vi pa var Oz Experience buss som skulle ta oss vidare till Noosa. Den strackan tog oss ca 4,5 timmar med matstopp och pauser. Var chauffor tog oss en bit in i skogen och slappte av oss i borjan av en laaang lang kulle. Dar skulle vi upp och titta pa utsikten. Bakfulla och svettiga som aldrig forr borjade vi klattra uppfor den har superbranta kullen. Jag trodde jag skulle do ett tag. Men nar vi kom upp fick vi se detta vackra landskap:


Konstigt hur kullarna kan se ut sa dar…

Sedan kom vi fram till Noosa och checkade in pa vart hostel som har en supermysig innergard med pool. Det kanns som att man flyter omkring i djungeln nar man simmar dar, skitnice! Vi tog oss ner till stranden ett tag innan det var dags att testa hostelbaren som hade ladies night och vi fick gratis pasta och champagne. Men vi blev inte sa jattematta pa den maten, sa vi gick en svang runt i Noosa Junktion och hittade en pub som bjod pa gratis BBQ, sjukt bra! Vi traffade nagra engelsman som vi hangde med och lite senare stotte vi ihop med tva danskar och en tysk som vi bestamde att vi skulle surfa med nasta dag. Vi motte upp dem pa stranden men till var besvikelse sa var det knappt nagra vagor sa det var ingen ide att surfa, sa vi kastade boll ute i vattnet i stallet. (Det ar for varmt att vara pa land just nu) Helt plotsligt simmade det runt en fena inte sa langt ifran oss, och for en sekund fick jag panik och trodde att det var en haj. Men det var en rocka, typ en halvmeter stor som simmade med vingarna upp ur vattnet sa att det sag ut som en hajfena. Coolt!

Lite senare gick jag och Jossan till Noosa National Park och gick en promenad uppfor Noosa Hill. En promenad som tog oss en timme och efter alla uppforsbackar och den kokande varmen trodde vi att vi skulle rinna bort ett tag. Men det var underbar natur och vi leta efter koalor men hittade inga. Daremot sag vi ett par stora odlor, en sort som vi inte stott pa innan. De liknade ormar i ansiktet sa vi fick for oss att dem var farliga.

Hur som helst, nu har vi gatt i sa manga backar och langa promenader att jag har sjukt mycket traningsvark i rumpan. Men det ar val bra att man ror pa sig ocksa! Vi ska forbi national parken idag igen och ga kuststrackan, ska bli mysigt.

Senare pa kvallen gick vi pa beachparty med engelsmannen vi traffat har. Det var en massa kul lekar och tavlingar, sa aven om det inte var sa mycket folk sa hade vi det riktigt trevligt. Vi har inte nagon koll pa vad det ar for folk vi bor med den har gangen, for vart rum har blivit festrummet och det ar nya manniskor dar stup i kvarten sa jag vet inte vem som hor hemma var. Det ganget var i alla fall helt galna och dansade helt nack pa dansgolvet. Nar puben stangde akte vi vidare med gratis taxi ner till stranden och gick pa nagon nattklubb.

Nu pa morgonen har vi bokat bussen for Nya Zealand. De har dragit ner priserna ganska kraftigt just nu pga jordbavningen sa de vill forsoka locka dit folk. Men var bussbiljett, som ska ta oss runt hela Nya Zealand, ar open dated sa vi har inget bokat datum nar vi ska dit utan vi far se hur lange vi kommer hanga har pa ostkusten. Men nar vi kommer upp till Cairns bar det nog av till NZ efter det, eller om vi aker in till Ayers Rock forst, vi far se. Vi har ocksa bokat i var Fraser Island vistelse. Vi kommer vara har i Noosa till pa lordag och sedan aker vi till Rainbow Beach och tar oss ut till Fraser pa mandag och kommer tillbaka till Rainbow Beach pa onsdag. Det ska bli sjukt nice, vi har hort sa mycket om Fraser Island.


Noosa


En laskig odla i Noosa National Park

Underbara vyer har i Noosa


En kvall ute

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *