Mot Rainbow Beach

Lordag 5 mars

De sista dagarna i Noosa har det regnat. En dag öste det verkligen ner hela dagen, just den dagen vi hade tänkt åka till Sunshine Beach och surfa. Men det blev inget av det denna gången heller. Vi hängde istället på Peterpan och tog en shoppingrunda i stan i våra fina ponchos. Folk skrattade åt oss när vi gick förbi, speciellt åt Jossan för hon såg ut som en anka i hennes poncho. Haha det var himla kul faktiskt. Men vi borde köpa oss riktiga regnjackor, speciellt när vi ska till Nya Zealand. Jag köpte mig i alla fall (äntligen) en surftröja. Nu kan jag surfa utan att oroa mig för att bränna upp magen igen, ska bara hitta ett par snygga surfshorts som passar så kommer jag se ut som ett proffs med brädan sen (eller?)

När vi var tillbaka på hostelet och funderade på vad vi skulle göra så dök Lisa upp, Jossans kompis hemifrån som jag även träffade i Åre när vi jobbade där. Det var ganska sjukt faktiskt, att vi lyckades hamna på samma ställe, samma hostel under samma tid! Så vi hängde med Lisa och hennes kille på kvällen och drack lite på rummet innan vi drog ut på puben och tillslut hamnade på Rolling Rocks igen. Nu var det ju fredag kväll, så det var bra mycket mer livat än på vardagarna, så det var kul!

Nästa dag fortsatte det att regna så vi tog det väldigt lugnt. Vi checkade ut och åkte ner på stan ett tag och shoppade. Det är typ det enda man kan göra när det regnar, och pengarna bara flyger iväg och väskan går snart inte att stänga. Men aja, man kan ju inte klaga! Sedan träffade vi upp Lisa och Karl och satte oss och fikade. Vår första fika på jag vet inte hur länge. Vi drack te och käkade banankaka, så jäkla gott! Te var precis vad jag behövde, och det var lite småkyligt av allt regn så det var hur nice som helst. Efter det var det dags att säga hej då till Lisa och Karl och hoppa på vår buss som körde oss från Noosa och Sunshine Coast bort till Rainbow Beach. Jag älskar vårt bussbolag som vi åker med, Oz Experience. Varje gång man hoppar på bussen är det något nytt och oväntat som händer, och varje busschaufför har verkligen sjukt sköna personligheter och ingen liknar den andra. De är ofta unga och snygga och är de inte unga så är de checka pappakex. Den här busschauffören var helt unik och egen, och hans buss var den så kallade the Love Bus. Vi körde windowbingo med hela bussen, vi fick färgpennor som vi skrev 20 olika siffror på fönstret för att sedan kryssa i dem tills vi fick bingo och vinnaren vann en flaska öl. Förloraren fick dock sitta längst fram och svara på 5 pinsamma frågor i mikrofonen som busschauffören hittade på. Sjukt kul, som tur var blev vi inte förlorare men nästan vinnare! Han berättade också en hel del historier, och två danska killar fick agera skådespelare med hans olika dockor som han hade fram i rutan.  Under färden var vi också på väg att köra på ett gäng kängurus. Det var riktigt nära ögat, jag har för mig att det var tre stycken enorma kängurus (här i Queensland finns det röda kängurus, som är mycket större än de gråa vi såg på västkusten) som skuttade fram i en rasande fart mot vägen. Men som tur var insåg de faran när bussen dånade fram så plötsligt tvärvände de raskt och hoppade tillbaka in i skogen igen. Phu!

Väl framme i Rainbow Beach drog jag och Jossan iväg på ”stan” (det är väldigt litet här) och hittade fish and chips billigt. Nu sitter vi på rummet och är helt döda från gårdagens festande, utanför spelar ett liveband men vi måste nog sova så vi kommer upp till pankaksfrukosten imorgon bitti. Vi ska även gå på en ”briefing” imorgon där de berättar om allt hur Fraser Island turen kommer gå till och vad man ska ta med sig osv. Snart är vi på världens största sandö, det ni!


Kyckling Jossan!


Vara skona sangar…


Karl, Lisa jag och Jossan pa rummet


Harlig fika i regnet

Share

0 thoughts on “Mot Rainbow Beach

  1. Men det var typ det vi tänkte att börja i melbourne alltså 😛 iochmed att det är varmt där då och sen tar man sig uppåt varteftersom. Men planerat har vi inte gjort, har inte kommit så långt ännu… Men ska ta tag i det tanken är väl att vi ska åka i september/oktober typ. Du du får uppdatera din blogg lite mer!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *