Strandhäng på Bondi Beach med Natalie

Är det inte jobb så är det beachen som gäller. Antingen ligger jag och solar för mig själv, bara för att det faktiskt är lite skönt att slippa ha människor runt omkring sig hela tiden (fast hela stranden är packad av folk) och man kan sova om man är bakfull… Däremot har jag insett hur svårt det är, eller rent utav omöjligt att smörja in sig på ryggen helt själv. Man märker att solen är extremt stark och det är ju faktiskt så att ozonskiktet är otroligt tunt här, och man måste vara försiktig. Någon sa att 80 % av Australiens befolkning kommer få hudcancer någon gång i livet, så det är inget att leka med! Ligger jag inte och solar själv hänger jag med lite olika folk, här om dagen kom min nyfunna vän Natalie hit till Bondi och vi hängde på stranden hela dagen tills vi blev rastlösa och gick en lång promenad längs med vattnet bort mot Bronte Beach. Det var mycket folk eftersom de har någon konstutställning där just nu, Sculptures by Sea heter den och både jag och Natalie kom fram till att ordet konst måste komma från ordet konstigt. Nej, vi förstod oss inte riktigt på konsten utan fascinerades av naturen istället.

Som sagt så är högsäsongen igång på fullvarv, för tre veckor sedan när jag kom var det mycket folk på stranden under helgerna, men det var ganska folktomt på vardagarna. Dessutom hade det inte blivit så varmt, annat är det nu. Det är stekande varmt på dagarna men kylan kan tränga sig på under kvällen. Man vet aldrig vad man ska ha på sig, antingen svettas man eller så fryser man, det finns inget mellanting. Det är så mycket folk här nu så man måste förboka sin hostelsäng för att inte riskera att bli hemlös. Folk på rummet har haft oturen att vara tvungna att flytta ut och i vissa fall är det fullt på alla hostel i närheten så jag vet inte var de tar vägen. Och hyran har stigit så det är galet dyrt just nu. Men jag vill bo kvar här ändå, hostelet ligger precis intill stranden, och ifrån lobbyn ser man havet och alla surfare. En morgon kunde man se delfiner som lekte i vågorna tillsammans med surfarna. På tal om djur så blev en kille stucken av en stingrocka på stranden en dag, han hamnade på sjukhus men mår nu bra. Helikoptrarna kör runt och letar hajar hela dagarna och kackerlackorna finns överallt. Annars har jag inte sett så många konstiga djur här.

Share

0 thoughts on “Strandhäng på Bondi Beach med Natalie

  1. Oj är det fullt på hostelen. Kanske tur att vi inte reste så mycket under högsäsong. Fy fasen va jobbigt och leta efter boende hela tiden. Jäklar va brun du är förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *