Bodysurfing på Rainbow Beach

6 mars 2011

Idag gick vi upp tidigt och käkade gratis pannkakor på hostelet (det gäller att passa på när något är gratis när man är backpacker). Eftersom det fortfarande regnade så gick vi och la oss igen, sov några timmar till och därefter gick vi till Peterpan och bokade resan vidare uppåt. Så här ser det alltså ut just nu:

Måndag – Onsdag 7-9 mars; camping på Fraser Island.

Onsdag natt 9 mars; en natt till här i Rainbow Beach.

Torsdag – lördag 10-12 mars; Buss upp till byn som heter 1770 för två nätter.

Lördag natt 12 mars; Buss upp till Cattle Station, där vi stannar en natt på en ko farm tillsammans med Oz Experience bussen.

Söndag 13 mars; Buss vidare upp till Airlie Beach där vi har två nätter bokade. Det är därifrån vi ska segla ut till Whitsundays, men vi har fortfarande ”open dated” biljetter så att vi lyckas time:a in dagar med fint väder. Så till min nyfikna seglar pappa, vi vet fortfarande inte riktigt när vi kommer segla!

Hur som helst, efter att vi bokat in allt detta så var det dags för briefingen inför Fraser Island turen imorgon. Där fick veta allt vi behöver veta, till exempel att man får absolut inte bada i havet, för det finns extremt starka strömmar och det är otroligt vanligt med hajar. Och vi blev varnade för dingosarna också, vildhundarna som springer runt på ön. De kan vara farliga så man ska undvika att komma nära dem. Annars kommer vi köra runt ön i egna jeepar och campa i tält, och nu snackar vi riktig camping. Det finns inga toaletter eller duschar, så vi lär ju vara riktigt fräscha när vi kommer tillbaka!

Efter briefingen drog jag och Jossan ut på stranden, för nu hade det äntligen slutat regna. Vi hämtade ut bodyboards från receptionen och surfade på vågorna nere på beachen. Sjukt kul, men det var väldigt starka strömmar så lite läskigt var det. Vi tog oss faktiskt en joggingrunda längs med strandkanten också, det var riktigt skönt att få springa lite.

Nu har vi ialla fall packat våra små väskor med det lilla man kommer behöva ha med sig, och är spända inför morgondagen.


Hostelet


Rainbow Beach har fatt sitt namn fran de fargade klipporna

Share

0 thoughts on “Bodysurfing på Rainbow Beach

  1. Oj, vad smala och snygga ni har blivit (det var ni visserligen innan oxå)! Äter ni aldrig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *