Simma med skoldpaddor

Dagen idag började med stress, trötta och bakis skulle vi försöka hinna med att käka pannkakor som bjöds på hostelet innan vi skulle vidare med bussen som skulle ta oss ut på sea cayaking. Men vi hann bara ta pankakorna så fick vi käka dem i bussen och vips var vi kända som the swedish pancake girls. Ut i kajaken, trotsa vågorna och mot sköldpaddorna. Vi paddlade bort en bit och spanade efter delfiner och sköldpaddor, och när hoppet nästan var borta dök det upp en sköldpadda en bit från kajaken för att ta lite luft. Inte nog med det, när vi senare fick snorkla fick jag uppleva något så sjukt häftigt. Jag simmade bort från gruppen på min egen hand och spanade, och när jag minst anade kom det en sköldpadda vid min sida och simmade jämte mig. Den var så nära att jag hade kunnat ta på den om jag hade vågat. Den tittade på mig och svävade i vattnet, som om den flög och jag följde den en lång bit innan det blev alldeles för långt bort från gruppen. Självklart hade jag inte kameran med mig, typiskt nog, men jag intalar mig att han säkert var kameraskygg och säkert inte hade hälsat på mig om jag hade haft kameran. Jag var ju ändå tvungen att hämta kameran och försöka hitta honom igen, men det gick ju såklart inte. Men det var sjukt häftigt! Tyvärr blev Jossan sjösjuk (/bakfull) så hon mådde inte alls bra under turen. Stackars henne, hon kunde inte tänka på annat än att få komma i land igen.

Ikväll ska vi göra Cheeky Monkeys igen, och imorgon bär det av till Surfers Paradise. Jag hade egentligen velat stanna här längre, men vi har ju bokat resan vidare, så man får väl komma tillbaka och jobba här så småningom kanske.


Skitsnygga kajakare

Share

0 thoughts on “Simma med skoldpaddor

  1. Vad kul att läsa om allt som hänt! Inte bra med magen, men det var inte solen utan skavsår alltså?
    Det låter som ni har det väldigt bra. Många kramar!

  2. Japp det ar skavsar fran bradan, men det ar nog pa vag att bli lite battre nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *