Margaret River

På morgonen hämtade vi ut vår hyrbil i Freemantle, käkade picknick brunch på en kritvit sandstrand precis utanför staden och satte sedan fart mot Margaret River. Härligt att få se lite typiska Australiensiska vyer och lite outback, vi fick till och med se några kängurus längs vägen. Vi stannade till vid en liten vinyard och drack bland annat mangovin som var himla gott faktiskt! Vi gjorde också ett stopp vid en fin liten vik i Rockingham. Där var det fullt av kite surfare och det såg så jävla kul ut! Hade vi inte varit tvungna att köra vidare hade vi tagit en kurs där, men det får väl bli på nästa ställe! Innan vi kom fram till Margaret River tog vi ett stopp i Busselton. Där gick vi ut på den långa bryggan, Busselton Jetty som är 2 km lång och 146 år gammal. Den är byggd av trä och repareras ständigt, och det gick förr ett tåg ut hela vägen ut till slutet av bryggan för att ta emot gods och varor.

Sedan körde vi ut till Margaret River och fick våra hotellrum och käkade riktigt god middag, inte fish n’ chips den här gången inte!

Denna ser man överallt på vägarna.

En random strand vid ett lyxigt bostadsområde. Det finns sjukt mycket vackra, öde stränder här.

Kite surfers.

En liten Joey längs vägen (unge). Enligt sägnen var det en upptäckare på 1700-talet som frågade en aborigin vad det underliga hoppande djuret hette, och aboriginen svarade ”Kangaroo” vilket långt senare visade sig betyda ”jag vet inte” på aboriginernas språk.

Busselton Jetty.
Busselton Jetty, 2 km lång brygga.
Hur lång som helst var den!
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *