Australia Day!

Vi hade lite problem med att checka in på vårt hotell i Margaret River, vi fanns inte med i deras system men fick efter många om och men ett hotellrum på det ganska sunkiga hotellet. Men nästa dag hade de rätt ut vad felet var. Resebyrån hade skrivit fel hotell i våra papper så vi fick checka in på det rätta hotellet istället, vilket visade sig vara en enorm uppgradering! Vi fick en lyxig, stor lägenhet typ som ett penthouse, riktigt sjysst!

Hur som helst, vi drog bort till Prevelly området och tittade först på surfare vid Surfers Point som surfade på sjukt stora vågor. Sedan drog vi till The Rivermouth Beach, (Margaret River floden rinner ut där) en lite ”lugnare” strand men fortfarande sjuka vågor. Efter allt för mycket sol tog vi bilen bort till Augusta och Cape Leeuwin, där Södra – och Indiska Oceanerna krockar. Där såg vi på Cape Leeuwin Lighthouse, en 115 år gammal fyr som är den högsta fyren på hela det Australiensiska fastlandet.

Väl tillbaka i Margaret River fixade vi oss i ordning för att fira Australia Day, nationaldagen. I de större städerna firades det med fyrverkerier och stor fest, men här i lilla Margaret River märktes det mest av att folk gick runt i australiensiska flaggan virad runt sig. Men glad stämning var det och det blev lite party med aussies för min och syrrans del!

Stora, men roliga vågor.

En papegoja ville också vara med och fira Australia Day.

Cape Leeuwin Lighthouse.

Old Water Weel byggdes 1895 för att kunna ge färskt vatten till arbetarna som jobbade på fyren.

Jag och syrran på väg hem efter Australia Day.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *