Freemantle

Vi bodde på ett väldigt fint hotell i Freemantle och direkt när vi kom fram gjorde vi stan och upptäckte många gamla fina byggnader från 1800 – talet. Mysig liten stad! Vi hann med att gå på Freemantle Prison, det var en upplevelse faktiskt. Det var som om man kom direkt in i någon av alla fängelse filmer typ som  the Green Mile och Flykten från Alkatras, man kunde verkligen föreställa sig fångarna där inne. Det var fångarna som själva byggde fängelset 1950 och det stängde inte förrän 1991. Det var ett riktigt läskigt fängelse, obehagligt att fångarna fick leva på det sättet för bara 20 år sedan!

På kvällen gick vi till en restaurang som heter Little Creatures Brewery (en god Aussie öl för övrigt) och det var ett väldigt coolt och hippt ställe (läs snygg personal). Men dock var denna stad död runt 22 tiden. Chrisse och jag får satsa på party livet i Sydney istället!

Såhär bodde fångarna från 1852-1860.
 

Freematle Prison
 

Jag och Oscar på Little Creatures Brewery.
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *