Australia here we come – Perth!

Hej och hå, vi lever och har det bra! Det har varit lite svårt att få tag på internet men nu tänkte jag skriva några inlägg!

Flygresan gick hur bra som helst, det tog oss 24 timmar att komma ner till Perth men det gick faktiskt riktigt fort! Vi flög med Quantas och de hade grymma plan med massor av bra filmer och tv spel, så man hade en hel del att göra. Vi kom fram till hotellet mitt i natten så vi gick direkt och la oss.

Nästa dag turistade vi oss igenom Perth. Vi gick till Kings Park och så gick vi längs Swan River och tog oss en välförtjänt Aussie öl. Svalkande gott i värmen! Sedan var det dags att shoppa lite. Shoppinggatorna var supergulliga med massa fina byggnader. Små gamla puttenuttiga hus kontras av nybyggda moderna höghus – typiskt Perth.

På kvällen gick vi och käkade på ett steakhouse, typ samma koncept som Friday’s och vi blev serverade av en svensk tjej, Frida. Hon skulle hjälpa till och fixa jobb om jag bestämmer mig för att åka tillbaka till Perth, sjysst!

Man måste ju kolla av utelivet också, så jag och syrran drog bort till Northbridge där det var fullt av pubar och nattklubbar proppade med Aussies. Me like!

Så vad tycker jag såhär långt? UNDERBART! Mina förutfattade meningar om Australiensare stämmer inte riktigt med verkligheten. De är väldigt lika engelsmännen, både till sättet och utseendet (inte så konstigt eftersom de var engelsmän från början) och de pratar konstigt! Jag måste lära mig australiensiska fortast möjligt för jag fattar ingenting!

Silhuetten av Perth. Perth ligger närmare Yakarta än Sydney

p1210034_129242309

Vy över Swan River, som är uppkallad av inhemska svarta svanar.

 


Swan Bells Tower har 12 klockor.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *