Hotell Undantag

Nu har Le Petit Prince varit stängt i en vecka, och vi har städat och slitit som djur. Vi har agerat rörmockare, elektriker, grovarbetare och slavar. Stod det något sådant i vårat kontrakt? Nej, jag trodde väl inte det. Men nu är vi på hotell Undantag för Undantagsföretaget Langely och det är så att hotellet ska renoveras och därför måste vi slå och riva bort toaletter och handfat på varenda hotellrum. Folk har fått stora skador av porslinsskärvor, vi har ju inga riktiga arbetskläder eller verktyg. Vi har slitit ut toaletter så nu är rören sönder och det är stora läckage nere i källaren. Folk har pajat ryggarna för att det varit så tunga grejer att bära, och har vi fått något mer betalt för detta slitarbete? Nej, såklart inte.

Vi får inte ens en hemresa. Nu har ju den här vulkanen på Island ställt till det ganska rejält för oss. Hela första veckan skulle vara en ”städvecka” för hela personalen (=slavjobb) sedan skulle de allra flesta åka hem i fredags, medan jag och några till stannar till Tisdag för att hjälpa till lite med bygget. Men ingen kom hem i fredags. Alla fick komma tillbaka till vårt kära hotell och hoppades att Langley kunde ställa upp och hjälpa till nu när alla flyg var inställda. Kanske boka en stor buss till alla, vi pratar ju ändå om en hel personalstyrka från både Alpe d’Huez och Serre Chevalier som skulle hem samtidigt, det kunde väl inte vara så krångligt eller dyrt? Självklart kunde dem ju inte fixa detta, att vi ska ta oss hem är ju vårat problem, eller? Så idag, söndag, fick alla som skulle åka hem i fredags med Easy Jet, betald hemresa med hyrbil. Cred till Easy Jet! Men vi är fortfarande kvar, och hur ska vi ta oss hem? Vårt flyg som ska gå på tisdag lär ju fortfarande vara inställt. Inte får vi hjälp av Langley i alla fall. Eller jo, det får vi ju faktiskt. Det kommer gå en buss på lördag, om en vecka, eftersom de måste få hem gäster från Val Thorens, där kanske vi skulle kunna få plats. Problemet är bara att vår hotellchef på det här hotellet drar på tisdag, så vi måste hitta någon stans att bo till på lördag, eller ta oss ända till Val Thorens. Här ställer man inte upp för sin personal inte, vem bryr sig om oss? Nu har vi ju gjort vår insats den här säsongen så nu behövs vi ju inte mer…. Inte för att vi har varit högt prioriterade någon gång under säsongen. Polackerna som städade fick till och med högre lön än oss.

Så vi får väl se när vi kommer hem… Fortsättning följer….

Share

0 thoughts on “Hotell Undantag

  1. Såå jääävla bra skrivet, Riktigt jäkla undantag! Hoppas ni tar er hem på ett bra sätt snart!!! Vi ses i stockholm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *