Taxi-drama med polis razzia

Efter en välförtjänt, rejäl baksmälla kunde jag ta mig till stranden lite senare än vanligt. Det blev sol och bad för hela slanten och till middag blev det havsabborre på svenskrestaurangen Solhil lagad av den duktiga kocken Johan Lindell. Päronen fick en trevlig kväll med nyfunna vänner medan jag och syrran skulle starta "Projekt taxi resa" mot stan. Första taxin som skulle gå hem till hotellet för ombyte, var helskum. Vi fick den för ett välidigt billigt pris och när vi väl satt inne i bilen insåg vi att det inte var en riktig taxi. Chauffören snackade om helmysko saker och vi var rädda som harar med mobilerna inslagna med nummer till polisen i högsta hugg. Men ingen fara skedd för vi kom hem helskinnade till hotellet.

Nästa taxiresa som skulle gå till några svenskars hotell gick inte mycket bättre. Denna chauffören var en nyligen avklarad munk som inte kunde ett ord engelska eller kunde läsa annat än thailändsk runskrift. Han fattade inte var vi skulle men drog iväg ändå och vi blev stoppade av polisen på vägen som skulle ha razzia. Vi skulle visa pass för att komma därfrån med det visade sig vara ett skämt. Jättekul tyckte vi som höll på att skita i brallan av rädsla. På något märkligt sätt kom vi på rätt spår men munken hittade inte och vi satt instängda i en taxijävel i en halvtimme utan att kunna göra oss förstådda. Tillslut kunde han förstå att vi ville tillbaka för att ta en ny taxi som hittade bättre. Men idioten fattade inte varför vi inte tänkte betala, så rädda för att bli jagade av en galen munk sprang vi därifrån.

Hur som helst kom vi fram till de tre svenska killarna från Mälarhöjden som precis startat sin backpacking resa. Vi stötte på en av dem kvällen innan och lustigt nog var hans kompis en snubbe som jag träffat i Stockholm långt tidigare. Världen är allt bra liten! Efter en trevlig förfest med de schteekiga stureplansbratsen tog vi en tuk-tuk till Hilton och köpte svindyra drinkar. Självklart blev det en svängom till Kareokebaren så grabbarna kunde sjunga upp till bevis med sina knarriga stämmor.


Johan Lindell på Solhil Restaurang

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *