Cowboy-mannens hästfarm och Krims-krams marknad

TISDAG 2 DECEMBER

Vi fick för oss att promenera bort till staden mot Hua Hin Beach. Eftersom et är högvatten nu så kan man inte gå på stranden utanför hotellet. Men vi insåg ganska snabbt att det var alldeles för långt och varmt för att orka gå så det blev en taxi för sista biten. Väl framme vid Hua Hin Beach fick vi en besvikelse, det var ingen kul strand. Vi vandrade vidare bort och hoppades att varje nästa hörn skulle vara paradiset men tappade hoppet ganska snabbt. Vi tog en taxi bort till Khao Takiab Beach "häststranden" som var grymt mycket bättre.

Efter gårdagens ridtur hade vi tydligen imponerat på hela strandens thailändska cowboys. Detta ledde till några "vi-ska-se-vad-du-går-för"-ritter och syrranfick bli reklampelare och rida framför strandens turister för att visa att det inte alls är läskigt eller svårt att rida. Imponeringarna ökade och jag och syrran hängde med Cowboy-mannen till hans farm för att hämta hans nästintill oinridna unghäst som syrran skulle försöka rida. Bångstyrig liten häst var det, men Cowboy-mannen och Chrisse försvann bort längs horisonten och långt senare dök de upp igen alldeles lyckliga. Det var tyligen en bra ritt det där!

Nästa kapitel blev en lokal marknad som var helt kaos. Det var trafikkö för att komma fram dit och lokalbefolkningen trängdes och handlade massvis. För oss var det mest faschinerande att se allt skräp de köpte och fundera över hur man kunde överleva den maten de sålde. En upplevelse i sig, men några fynd var bara att glömma!


Vid hästfarmen


Sedan hamnade vi på en restaurang och blev serverade av en söt thailändska. Trodde vi, men hon visade sig vara en han och ser man en dyker det tydligen upp flera. Man kan ju undra varför det är så vanligt med thailändska transvestiter, och det finns säkert ännu fler än man tror för många går inte att urskilja.

Hur som helst, maten var ingen höjdare. Jag är trött på thailändskt och köttet går inte att äta. Jag blir äcklad av alla konstiga små mat-stånd som luktar pecka och odören av fisk som finns överallt tar kål på mig. Det sägs att den maten är hur god som helst, och jag kan faktiskt tänka mig det eftersom alla thailändare äter av det. Men man äter ju inte bara med munnen, synen och lukten är minst lika viktig för att det ska smaka bra, och ja, jag är väl löjlig…


Hua Hin Beach


Hos Deans farm


Unghästen


Trafikkaos för att nå den lokala nattmarknaden

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *