Bo som en fågel på trädhotell i Granö Beckasins Fågelnästen


”Ska vi bo där uppe i träden?”

 

Jag körde in på hängbron till den lilla holmen vid Umeälven som nyligen brutit sig fram från sitt istäcke. Anton visste inte var vi var på väg där vi körde fram i den norrländska naturen. Han såg upp bland de höga tallarna som ståtligt reser sig mot himlen. Bland trädens toppar gömmer sig fågelholkar med stora fönster ut mot vattnet. Snart förstod Anton att vi skulle spendera hans födelsedagsnatt i ett Fågelnäste på Granö Beckasin.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


» INLÄGGET ÄR SKRIVET I REKLAMSAMARBETE MED GRANÖ BECKASIN. LÄS MER HÄR«

UNNA DIG EN WEEKEND OCH BO SOM EN FÅGEL

Födelsedagspresenter, visst kan det vara knepigt att hitta på ibland? Jag och Anton gillar upplevelser framför prylar. Att hitta guldkorn i närheten av Tavelsjö där vi är nyinflyttade känns extra kul just nu. Att försvinna bort en stund från vardagen och utforska den norrländska naturen och kulturen är en perfekt present att unna oss själva. När jag fick höra talas om att bo i fågelnästen uppe i träden blev jag såklart genast nyfiken!


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


Granö Beckasin ligger bara en timmes bilfärd in i landet från Umeå. Vi färdades genom vacker natur från Tavelsjö i skiftande väder från sol till hagel. Maj är en tid här i Västerbotten där naturen sprakar. Träden knoppar och gräset lyser grönt på solsidorna. Snön ligger fortfarande vit i skuggan och det knakar från islossningen på älven. Naturen exploderar, fåglarna kvittrar och de ständigt ljusa sommarnätterna närmar sig med stormsteg.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


”TÄNK SOM EN FÅGEL, KÄNN DIG FRI, SE DET STORA I DET LILLA”


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


FÅGELNÄSTEN

Granö är ett fågelrikt område och att bo i ett Fågelnäste är som att vara en av dem. Kungsörn, Beckasin, Tjäder, Pärluggla, Hackspett och Domherre – alla fågelnästen är döpta efter en varsin fågelart. Det finns också fräscha hotellstugor, campingplatser och ett nybyggt Ekohotell som är byggt på återvunnet material.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


UNIK SJÖUTSIKT FRÅN OVAN

Vi checkade in i fågelholken ’Beckasin’ och slogs direkt av den annorlunda utsikten av Umeälvens vatten från trädtopparna. Sjöutsikt på en helt ny nivå – du har vatten runt om dig och i princip under dig. Du kan känna hur holken vaggar av vinden mellan trädstammarna då Fågelnästena är byggda mellan starka tallar uppe på en kulle. Det var lätt att komma till ro när vi checkat in på rummet. Jag föreställde mig att se ekorrar i tallarna precis utanför fönstret och nere vid strandkanten låg änderna och solade.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


FANTASTISK SERVICE

Personalen på Granö Beckasin mötte oss som solstrålar. Granös natur har lockat tjejer ända från Tyskland att komma och jobba på hotellkonceptet. Vi fick öl levererad i picknick-korgar upp till rummet och till bastun.

Idén med Granö Beckasin var att ge människor från hela världen möjlighet att uppleva den vackra norrländska naturen. Inspirationen kom från en fågelälskande man i bygden som lärde sig konversera med fåglar redan som liten. Hans favoritfågel var Enkelbeckasinen och därav blev Granö Beackasins fågelnästen till.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


NORRLÄNDSKA DELIKATESSER

Efter en liten fotorunda på området blev det dags för en trerättersmiddag på restaurangen. Där fick vi njuta av fantastisk mat lagad på ekologiska och närodlade råvaror. Till förrätt fick vi ren-carpaccio med picklade kantareller som smälte på tungan! Rödingen till huvudrätt var så mör att skinnet föll av av sig själv och desserten var försvinnande god.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


VEDELDAD BASTU OCH BADTUNNA I SOLNEDGÅNGEN

Som den sanna tornedalingen Anton är blir ingen födelsedag fulländad utan ett bastubad! Vid Umeälvens strand sippade vi på lokal öl i den vedeldade bastun. Vädret hade varit väldigt skiftande under dagen men nu hade molntäcket spruckit upp och kvällen bjöd på en vacker solnedgång med spegelblankt, stilla vatten. Vi tog även ett dopp i badtunnan och blev så varma att isflaken som låg kvar på älven inte kändes som något motstånd för ett vinterbad! Anton plumsade i och en annan klarade iallafall av att doppa tårna – det var uppfriskande nog för mig!


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


FRUKOSTKORG OCH MASSAGE PÅ RUMMET

Efter en natt vaggade till sömns bland tallarna vaknade vi av att personalen kom med en frukostkorg till rummet. Det är inte varje morgon man dricker sin kopp te till den utsikten! Vi beställde massage och även den kom till rummet. Vår massör kom med massagebänken till vårt fågelnäste och där fick vi njuta av en välbehövlig massage uppe bland trädtopparna.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


TIMMERFLOTTE OCH HUNDSPANN

Förutom att bo i fågelnästena kan du kan bygga din egen timmerflotte och glida nedströms på älven och bo på flotten i tält! Hur coolt?! Det får bli nästa gång! Se alla bilder på Granö Beckasins flottfärd här. På vintern kan du även köra hundspann och har du tur kan du se norrskenet dansa på himlen när du ligger i sängen i ditt fågelnäste.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


KONFERENS I GLASRUM ELLER VARFÖR INTE BRÖLLOP?

Mitt ibland alla fågelnästen finns ett glashus med ett konferensrum. Där kan du sitta på konferens på renfällar och verkligen känna kreativitet och inspiration till vyerna bland fågelholkarna.

Hur häftigt vore det inte att ha bröllop på Granö Beckasin? Tänk att ha sina nära och kära runt sig i fågelnästena, vigsel i glashuset och sedan åka iväg som brud och brudgum på en timmerflotte ned längs med älven. Jag ser framför mig hur magiskt det skulle vara. Jag ställer gärna upp som bröllopsfotograf om det är någon som blir sugen på ett sådant bröllop!


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


Vi hade en fantastisk weekend i Fågelnästet och kan varmt rekommendera ett besök på Granö Beckasin efter vår upplevelse. Bo i ett fågelnäste eller stanna till och njut av en middag om du har vägarna förbi. Varför inte testa en av deras campingstugor och ta en promenad runt ön bland alla Fågelnästen? Eller dröm om ett  bröllop på en helt unik plats! 

hemsida:  www.granobeckasin.com

e-mail: info@granobeckasin.com

adress: Granö Beckasin Lodge, Västanå 15, 922 95 Granö

hitta hit: du tar dig till Granö Beckasin med bil eller buss. Bussar går från Umeå och Lycksele, busstabell till ”Granö C E12” finner du här.


Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen

Trädhotell Granö Beckasin Fågelnästen


 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.