Krokodilsafari i Daintree River

Upp tidigt denna morgon, för det var dags att åka till Cape Tribulation – en av de få platser där regnskogen möter revet. Vi blev upphämtade av Nic, vår chaufför för dagen och vi körde runt i 1½ timme innan vi kom fram till Daintree River. Med sina 130 km så är Daintree River en av de längsta floderna på Australiens östkust, och den kryllar av… ta-da-da-da… krokodiler såklart. Vi gick ombord på en båt som låg precis brevid en annan brygga som såg lite förfallen ut. Där fanns för inte så länge sedan, ett annat krokodilsafari företag som nu har bommat igen. Varför? För inte alls länge sedan hände en olycka. Familjeföretaget hade guidat runt turister på floden i många år, men de hade missat att verkligen förklara för deras två små barn hur livsfarlig floden egentligen är. Så en dag gick de två små flickorna ned till floden, utan sällskap av föräldrarna, och vad tror ni hände? Den fem åriga flickan blev tagen av en krokodil, sjukt tragisk händelse. Ni kanske har läst om det i tidningen där hemma?

Hur som helst, detta skulle inte hända oss, vi skulle bara cruisa runt och kika efter krokodilerna på håll i den leriga brunfärgade floden. Vi såg ett par fina färgglada fåglar, och efter ett tag såg vi en liten, liten ettårig saltvattenskrokodil ligga och sola på en stock. Den såg ju inte så farlig ut den lilla, men vi förstod nog inte hur farlig floden egentligen är förrän vi skådade två enorma hankrokodiler inte alls långt ifrån båten. De var gigantiska, den ena var lite större än den andra. 4,5 meter och runt 700 kg tung. Det var tydligen inte så vanligt att se två hanar simma runt så nära varandra, så till och med guiden som körde båten blev nervös och berättade att det kunde sluta i slagsmål för att de skulle markera sina revir. Han ville också se till att hålla ett säkert avstånd ifrån dem, för tydligen var det någon annan snubbe som tidigare inte riktigt hade visat tillräckligt med respekt för dem, och åkt alldeles för nära. Den över fyra meter långa krokodilen blev irriterad och attackerade båten så den fick sig en rejäl duns. Men tur var det, för hade krokodilen velat så hade den lätt kunnat välta hela båten med alla dess krafter.

Det var något riktigt speciellt med att se dessa farliga djur i det vilda, pumpa sig fram i vattnet med den stora muskulösa svansen. Det var med skräckfylld dörtjusning som man tittade på dem. Men som tur var blev det inget slagsmål under tiden som vi cruisade runt, utan istället hoppade vi på bussen tryggt och säkert för att ta oss vidare upp norrut. Nic körde oss till en boardwalk i Marrdja. Där guidade hon oss runt i regnskogen, och vi fick bland annat se en ödla som såg ut som en minidinosaurie. Hon var en riktigt cool guide som verkligen älskar natur och djurliv. Hon berättade många historier som hon varit med om i regnskogen. Bland annat att den största ormen hon haft i sitt hus var en tre meter lång pyton, och hon lät den ligga där i tre dagar tills den självmant slingrade sig uti djungeln igen.

Efter promenaden i regnskogen körde vi vidare och tillsut kom vi fram till Cape Tribulation. Vi bodde på Cape Trib Beach House, precis vid stranden. Otroligt vacker strand precis som på Robinson. Efter ett tag var det dags för djungelsurfing. Vi åkte in en bit i regnskogen och fick selar och fina hjälmar tilldelade oss. Så var det dags att ”surfa” sig igenom djungeln högt uppe i träden. Som högst dinglade vi 23 meter över marken. För oss som hoppat skydive var detta en baggis, men det var väl en lite kul känsla när vi svingade ned i full rulle uppochned bland tät regnskog. Tarzan here we come!

När vi sedan kom fram till hostelet skulle vi laga mat, men till vår besvikelse var nästan allt borta. Någon fattig människa hade stulit våran mat, så vi fick betala dyra pengar för mat på den enda restaurangen på området. Lite senare fick vi veta att någon hade varit inne på vårat rum och stulit mat från tjejerna vi bodde med. Creepy, min laptopn låg bara under kudden så jag är glad att jag har kvar den i alla fall! Fram tills nu har vi fått uppfattningen om att folk är väldigt ärliga och stölde rär inget vanligt här. Man känner sig fullt trygg i australienarnas sällskap. Men skenet kan bedra och nu får vi sluta vara så blåögda och vara lite mer rädda om våra grejer!


En kväll på Woolshed


En liten ettårig krokodil


4,5 meter lång, ca 700 kg tung, riktigt läskig snubbe det där

Här är en liten film på en av krokodilerna, inte den allra bästa men var ändå tvungen att lägga upp den!


Inte att leka med!


En liten minidinosaurie på  Marrdja Boardwalk


En cool växt, bladen är helt runda och den kan känna av när det är en cyklon på väg, då fäller den in alla bladen så att den kan skydda sig ifrån att bli förstörd


Utanför Beach House, vacker strand på Cape Tribulation Beach


Cape Tribulation Beach


Dags för djungelsurfing!


Utsikt från linbanan


Uppochned!

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *