Lapporten och Trollsjön i Abisko Nationalpark

I somras avslutade vi vår resa i Lofoten med en natt i Abisko. Där besökte vi två svenska höjdpunkter – Lapporten och Trollsjön

 

I närheten av Lapporten och Trollsjön fick vi låna en stuga av Antons kusiner. Det var riktigt lyxigt efter alla nätter i tält. Stugan har bastu dessutom så det blev en riktig höjdare! Att avnjuta en kall öl på verandan i solnedgången till utsikten i Abiskos fjällmiljö – det är nått hörrni! 

 

Lapporten och Trollsjön i Abisko Nationalpark

 

Vi tog oss upp på fjället med liften för det var helt sinnessjukt varm, stackars Charlie höll på att storkna i solen. Väl uppe på toppen tog vi oss upp sista biten till fots och utsikten var fantastisk mot Lapporten som är en av Sveriges mest avbildade fjällmotiv. Det blev en kaffe på kafét vid liften och solen fortsatte att gassa. 

 

Klarblått vatten 

 

Vi var också iväg en sväng till Trollsjön som är Sveriges klaraste och renaste sjö med ett siktdjup ända ned till botten på 36 meter. Det var en lättsam vandring dit på 5,5 km. Vi mötte många barnfamiljer som var ute på äventyr. Vattnet var väldigt blått! Det kändes inte direkt svenskt då våra vatten ofta är så mörka och svarta. Vi parkerade vid ledens början nere på E10, det var fullt med bilar där så det var inte så svårt att förstå var leden gick.  

 

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön
Vi tog liften upp för det var så sjukt varmt!

Lapporten och Trollsjön

 

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och TrollsjönLapporten och TrollsjönLapporten och Trollsjön
Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Lapporten och Trollsjön

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *