Nästa: Norge roadtrip!

Äntligen semester! Det känns lite galet att man fortfarande har semestern kvar, eftersom den här sommaren har varit så galet fin så är man nästan inställd på att det ska bli höst nu.

 

Jag känner mig väldigt nöjd med hur vi tagit tillvara på alla helger, det har verkligen varit en fantastisk sommar hittills. Värmen verkar hålla i sig, och nu bär det av till Norge tillsammans med mina två favoriter Anton och Charlie!

 

Vi har packat med tält, fiskespön, vandringsutrustning, våtdräkter – allt man kan tänkas behöva för en aktiv semester runt om fjordarna i Lofoten. Vi kommer vara iväg i 2 veckor, det blir skönt att ha bilen så kan man packa om sin ryggsäck för dagsturer eller övernattningar på bergen som bara varar någon natt. Det verkar som att brandrisken i Norge inte alls är lika hög som här i Sverige, så förhoppningsvis blir det inga problem för oss att använda Trangia köket eller grilla vid bilen. Planen är i alla fall att tälta, samt lyxa till det ibland med hotell eller stuga, hyra båt någon dag, vandra och kanske paddla. Det känns som att Lofoten har mycket att erbjuda!

 

Vädret ser lovande ut även för Lofoten, sol och moln och inte mycket regn. Men vi är beredda på att det kan bli väldigt kallt så mycket varma kläder har vi med oss.

 

Sitter ni inne på tips på boende eller sevärdheter i Lofoten? Kommentera gärna! Jag tänkte göra en guide efter resan med vår rutt, kostnader och aktiviteter. Till dess bjuder jag på en throwback till min oförglömliga ski and sail resa i Sunnmore i Norge som ni kan läsa om här, och som blev en fin liten film av Rolf Nylinder som ni kan kika på här nedan.

 

Inlägget är skapat ihop med mina vänner från Addnature

 

Antons mamma har gett oss kåsor med våra namn inristade på som vi självklart kommer ha med oss

Share

One thought on “Nästa: Norge roadtrip!

  1. Ha en fantastisk semester!! Och jäklans vilka coola kåsor i trä! Kan man beställa? 😉 Alla saker i lofoten är episka, förutom en camping som ni skall undvika, Fredvand strand- och skärgårdscamping!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *