Turistfälla – kan du strunta i att besöka Machu Picchu?

Efter att ha rest på höga höjder i två veckor i Bolivia var vi lite mätta på just höga höjder. Vi var inte förberedda på att det skulle vara så kallt och hade för lite kläder med oss. Funderingarna om att strunta i Machu Picchu slog oss många gånger. Men kan du verkligen ha varit i Peru utan att se Machu Picchu?

Eftersom det är en sådan extremt stor turistattraktion så är det överpriser på precis allt som har med Machu Picchu att göra tyvärr. Vår farhåga var att betala dyrt för att vandra i allt från sommarväder till snöstormar. Vi hade inte rätt kläder för det. Var vi de enda som inte ägde ett par hiking kängor á 10 kg och tvådelade militärbyxor?


FOMO – BEHOVET AV ATT BESÖKA PLATSER SOM MILJONER ANDRA BESÖKT INNAN

Inte ens när vi kom till Cusco förstod vi inte riktigt vad som var grejen med Machu Picchu. Det var så över hypat att vi var trötta på att se bilder på underverket efter någon timme. Innan trodde vi att det skulle vara svårt att ta sig dit men eftersom att den kända Inkaleden ofta är fullbokad ett halvår i förväg finns det en miljard andra alternativ för att ta sig dit. Mycket av charmen försvann när vi förstod att det gick att cykla, ta tåg, åka bil och buss eller vandra andra leder än Inkaleden.

Grupptrycket sparkade undan benen på oss. Vi kände att vi skulle bli ifrågasatta för alltid om hur vi kunde missa Machu Picchu när vi var så nära, vi skulle säkert ifrågasätta oss själva också.

Med rädslan för att missa något bokade vi en biltur till Machu Picchu med en helt hysterisk förare. Vägarna var små och hade rasat på sina ställen. Mötte vi en annan bil var det en hårsmån från att vi skulle köra över kanten. Det var så obehagligt att vi stod över turen hem som vi hade bokat och betalade istället dyra pengar för en ny biljett med tåget. Det var inte värt livet, så kände vi.VI BLEV BLOWN AWAY – TROTS ALLT

När vi väl kom upp och såg Machu Picchu så var det jäkligt fint. Då förstod vi att det blivit en hype. Det har ju blivit en sådan stor turistattraktion av en anledning.  Ska du besöka Machu Picchu, se till att vara där när de öppnar när det inte kryllar av turister.  Då kan du titta i lugn och ro på när staden skiftar färg i soluppgången.

Har du samma funderingar som oss om att strunta i Machu Picchu? Se vad det finns för andra toppar och ruiner i närheten – det finns massor du kan njuta av utan sällskapet av resten av världen. Det är lätt att tro att du missar något eftersom ”alla andra” gör det – men på bilderna syns aldrig turisterna.

 


 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *