Den försvunna staden Machu Picchu – ett av världens sju underverk

Det blev inte så mycket sömn efter vandringen längs med tågrälsen. Vi klev upp klockan fyra på morgonen för att komma i tid till soluppgången. Det finns bussar som kör upp turister från Aguas Caliente till Machu Picchu. Men det är dyrt – det kostar hela $ 12 för en 20 minuters bussresa. Vi valde att gå istället – 3000 trappsteg med en stigning på 450 meter. Lite väl tidigt för att gå i trappor – det var ganska jobbigt! 
 

 
Machu Picchu med bil 2 dagar/1 natt | 397 Soles | 1000 SEK* |
*kostnad per person under vår resa 2014
 
 

 
 
 

HISTORIEN OM DEN FÖRSVUNNA STADEN

Efter cirka en timmes kraftansträngningar i trapporna kom vi till den försvunna staden – Machu Picchu. Min första reaktion var – wow vilket coolt ställe! En övergiven stad högt där uppe på berget, ruiner och knallgrönt gräs. Inkaindianerna bodde i Machu Picchu från 1540-talet. Fram till 1911 var staden ”försvunnen” då ingen visste var den fanns. Tack vare hjälp från en farmare så var det en amerikanare som hittade staden – som redan då var övergiven.

 

 
 

ÅNGRAR INTE ATT VI BESTÄMDE OSS FÖR ATT SE MACHU PICCHU, TROTS ALLT. 

Det var ett väldigt maffigt och vackert ställe. Jag är glad att vi bestämde oss för att åka dit – vi som var tveksamma eftersom det var så dyrt och turistigt. Jag är ännu gladare att vi skippade bilturen och åkte tåg tillbaka – hur dyrt det än blev. Det var en fin tågresa och vi slapp vara rädda för att vår chaufför skulle köra ned från stupet. 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *