Cusco – anhalten före och efter Machu Picchu

Cusco är anhalten innan och efter besöket till Machu Picchu. Här finns backpackers som antingen är pigga och festglada inför sin kommande upplevelse av ett av världens sju underverk, eller så är de trötta efter en lång vandring.

 

VÄNJ DIG VID HÖJDEN INNAN DITT MACHU PICCHU ÄVENTYR

Många stannar ett par dagar i Cusco för att vänja sig vid höjden. Det är viktigt att inte anstränga sig vid en vandring till Machu Picchu om du inte har vant kroppen vid höjden och den tunga luften. När vi kom till Cusco hade vi redan rest i Bolivia och varit på höjder upp till 5000 meter över havet, så våra kroppar hade vant sig. Se till att dricka mycket vatten, undvik alkohol, ät lätt och ta djupa andetag för att undvika höjdsjuka. HALLOWEEN I CUSCO

Vi kom tillbaka till Cusco efter vår vistelse vid Machu Picchu lagom till Halloween. Alla butiker var proppfulla av kostymer och folk satt och målade masker i barns ansikten i varenda hörn. Vi hade inte mycket tid att hitta på någon utstyrsel, så det fick bli enkelt. Jag hittade lite guldband och blev någon slags grekisk gudinna, tydligen Ophelia? Chrisse hittade ett par leopard leggings och målade sig i ansiktet. Sen var vi klara för fest! Dock var det en väldigt trött fest från vår sida då vi knappt sovit de senaste dygnen. Men det var kul ända tills våra ögonlock svek oss.

 


  

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.