Beach life i Lofoten

Reine – Hamnoy – Fredvang Bridges – Nusfjord – Haukland Beach – Unstad Beach

 

Emellan våra toppturer hann vi med lite turistande också. Vi tog oss till de mest välbesökta platserna som man känner igen väl från bilder. Vi var inte ensamma, om man säger så. Det var fantastiskt fina platser, så man förstår hur det lockar turister. Men för vår smak blev det alldeles för mycket folk i de små fiskebyarna så vi knäppte några foton och körde vidare illa kvickt.

 

Mycket turister

 

Det känns som att turismen i Lofoten har svämmat över utan att Lofoten hunnit anpassa sig efter boomen. Eller så har de medvetet valt att inte anpassa sig utan vill bevara Lofoten precis som det är, och det känns ganska unikt! Vägarna är små, parkeringsplatserna trånga och få. Det finns inte direkt några hotell eller kiosker/restauranger längs med vägen. Hur nice som helst! Det är lättare att hitta en camping än ett hotell, och det är nog så man vill att Lofoten ska få vara. Har man tält med sig är det inga problem att fly bort från turisterna. Vi upplevde hela vår semester som att vi fick våra egna stunder precis när vi ville.

 

Vi körde igenom Reine, Hamnoy, broarna vid Fredvang Bridges och Nusfjord. I Nusfjord var man tvungen att betala inträde för att ens komma in i byn. Vi nöjde oss med att se det från utsiktsplatsen och körde vidare.

 

Nusfjord

Skagen Camping

 

Vägen till Nusfjord var riktigt fin! Jag rekommenderar ett fotostopp vid Flakstadpollen, jag funderade på om man hade kunnat kitesurfa där, det hade varit jäkligt coolt! Vi övernattade på Skagen camping i Flakstad, där fick vi oss en efterlängtad dusch! Det var ett par dagar sedan man kände sig fräsch haha. Vi unnade oss några glas vin på stranden i solnedgången och hade inte mycket att klaga på!

 

Skagen Camping

 

Haukland Beach

 

Nästa dag tog vi oss vidare till Haukland Beach. Vi kände oss redo för en ny hike. Men värmen steg längre in på dagen och vi kände att det skulle bli alldeles för varmt för att gå en hike under dagtid. Vi satte istället upp tältet så att Charlie fick solskydd och körde en dag på beachen. Bakom oss hade vi gröna berg med får som plingade av klockorna runt halsen och framför oss en kritvit strand med kristallklart vatten. Som tropiskt – fast arktiskt! Vattnet var kallt men till och med jag som är jordens badkruka badade!

 

När kvällen närmade sig tog vi vårt pick och pack och gick på en kvällshike – så mycket skönare när värmen hade lagt sig. Det bar av upp mot Himmeltindan, men det får ni läsa mer om i nästa inlägg!


Zooma in på kartan för att se vår rutt.

Fredvang Bridges

Fiskebyn Reine

Hamnoy

Unstad Beach

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.