Visumen för Kanada är godkända – efter en del strul

Äntligen har både jag och syrran fått det efterlängtade mailet. Våra visum har tillslut gått igenom, något som var en enorm process. Tydligen är det inte det allra enklaste att få visum om man har rest runt och jobbat i andra länder så som vi har gjort. Det ska införskaffas polisregister hit och dit och det var en rejäl bunt papper vi skickade iväg till ambassaden. Vi trodde ett tag att vi skulle få skippa tanken på Kanada, men nu kan vi börja söka jobb och kolla flyg osv. Gött!! 
 
Vårt boende här i Köpenhamn går ut 1 november så vi drar väl hem då och packar om och drar vidare någon gång där i mitten på november. 
 
Frågan är vart vi ska. Whistler har vi nog kommit fram till att det är alldeles för turistigt. Man måste gå upp kl 5 på morgonen för att få sig ett åk av nypuder, och det är jag alldeles för morgontrött för… Men vi funderar mer och mer på Banff, eller kanske Revelstoke.
 
Någon som har tips och synpunkter? 
 
 
 
 
 
Share

0 thoughts on “Visumen för Kanada är godkända – efter en del strul

  1. Var i allsindar ligger Banff. Måste skaffa större karta. Önskar er stort grattis och lycka till. Vore jag bara 50 år yngre skulle jag komma med, men det vill ni ju inte. Kram till er bägge,

  2. Kan absolut rekommendera Banff och Canada. Kom hem därifrån för 2 veckor sedan, helt otrolig resa. Sjukt vackert och enormt trevliga människor.

  3. Näh jag var där på semester och reste runt. Men tydligen är det väldigt lätt att få jobb, det är till och med brist på folk. Funderar på att åka dit och jobba ett år. Det är sjuka summor med pengar man tjänar jämfört med här hemma.

  4. Vet att sommarjobbare som klipper gräsmattor tjänar ca 200kr/h. Här i sverige tjänar de runt 70kr/h.
    Ungdomar går ut på oljefältet och jobbar i ett år, tjänar ca 700 000-800 000 kr på ett år. Möjligt att inte alla jobb är lika bra betalda, men visst går det att hitta bra betalda jobb utan några som helst erfaranhetskrav. 9 CAD lät väldigt lite dock :S
    Jag bodde hos vänner jag har som bor där + en del hotellnätter. Kan nog va lite knepigt att hitta eget boende. Om man inte kan bo hos någon familj. Finns inte direkt några lägenheter utanför städerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *