Järvsö Downhill

Järvsö Bergscykel Park

 


>>
INLÄGGET ÄR ETT REKLAMSAMARBETE MED DOPE SNOW MEN ÄR SKRIVET HELT FRÅN MINA EGNA PERSONLIGA REKOMMENDATIONER.
LÄS MER HÄR. <<

 

 

Igår tog vi en tur till Järvsö för att cykla downhill. Det var riktigt kul! Jag har cyklat downhill en gång tidigare i Åre för 4 år sedan och en gång mountainbike i Göteborg med Keep Explore. Så det var ett tag sedan sist, första åket var riktigt ovant! Men redan under andra åket fick man bättre kläm på det och i slutet av dagen vågade jag ganska mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Cyklarna är ju helt sjuka att köra på, man inser att det bara är att lita på cykeln och sen bara tuta och köra!

 

Järvsö ligger 3,5 timme från Stockholm. Vi tog bilen dit tidigt på morgonen, cyklade hela dagen och tog en smarrig burgare till lunch, för att sedan köra hem efter kl 16 när liftarna stängde. Vi hyrde cyklar och all utrustning. En riktigt bra dagstur! Nästa gång kanske vi tar en natt där, det såg ut att vara ett riktigt fint hotell precis vid backen – Bergshotellet.

 

Järvsö är bland Sveriges bästa downhill anläggningar, det är till och med en av världens populäraste cykelparker för downhill. Banorna var riktigt bra underhållna, det finns över 20 olika leder. Alla leder är döpta efter Barbro ”Lill Babs” låttexter och familjemedlemmar då hon är Järvsös drottning, min favoritled blev ”Barbro” men vi körde även ”Manolito” och ”En tuff brud”. Säsongen sträcker sig från maj ända till november – det är en riktigt lång säsong för downhill.

 

Jag kan varmt rekommendera ett besök i Järvsö Bergscykel Park. Man utvecklas väldigt snabbt under dagen. Som Emelie sa, filma första och sista åket för att se hur stor skillnad det är på åkningen och utvecklingen. Man fick mersmak helt enkelt! Anton satt och letade cyklar på blocket när vi kom hem haha.

 

 

Jag är så glad för mina nya leggings från Dope, så himla sköna. Jag älskar att gå omkring i leggings, kan man få ha på sig det jämt?!

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *