Tjejsegling 16-18 juni

Så har vi haft vårat första event. Det blev en supersuccé med bra väder, härliga tjejer och kul aktiviteter!

 


>>
EVENTET ÄR FRAMTAGET MED SPONSRAT STÖD FRÅN SURFBUSSEN, REFO, HAGLÖFS OCH KARÜN. LÄS MER HÄR. <<

 

I början på sommaren höll vi i en tjejsegling i Stockholms skärgård under en helg. Efter att ha förberett det sista och träffat upp Mikaela och Elin var vi på fredagen äntligen redo för att lägga loss och sätta segel. Det blev en dimmig och kall, men fin segling till Munkholmen utanför Ingarö där vi mötte upp två andra tjejbåtar. Superkul att smygstarta lite redan på fredagen och redan då kunde vi testa de uppblåsbara Stand Up Paddle-brädorna från Surfbussen.

Paddla SUP i Stockholms skärgård

Har ni någon gång funderat på att testa SUP så måste ni bara göra det! Och ändå bättre, ta med er brädan ut med båten och paddla i skärgården. Så idylliskt! Dessutom perfekt om det råkar vara så att dasset ligger på andra sidan viken och man har lite bråttom dit. Det går dessutom att spänna upp brädan på fribordet så slipper man pumpa dem hela tiden. Lördagsmorgon tog vi oss vidare mot den faktiska destinationen för tjejhelgen: Nämdö. Då det inte blåste någonting passade vi på att dra fram SUP:arna och leka lite samtidigt som Mikaela passade på att simträna. Det var helt magiskt! Svensk sommar när den är som bäst.

 

 

Tipsrunda, skräpkonstverk och grillhäng

Senare på eftermiddagen började de andra tjejbåtarna trilla in. Det var så kul att få träffa alla och utbyta erfarenheter och upplevelser. I samarbete med Karün hade vi en liten skräpplockartävling där bästa bidrag vann ett par solglasögon tillverkade av återvunnet fiskenät. Föresten, just nu får alla läsare 15% rabatt på 7 Seas Collection om ni uppger koden: EXPLOFOTEN

 

Det bjöds även på tipsrunda  och på kvällen samlades alla för gemensamt grillandes på klipporna. Det går inte att säga nog många gånger hur fantastiskt härligt det är att vara ute på sjön. Det finns inget enklare sätt att umgås på och man är ute hela dagarna. Har ni aldrig testat segling så kan det varmt rekommenderas! Eller, om ni inte har tillgång till båt, ta Waxholmsfärjan ut till någon av alla öarna Stockholm har att bjuda på och spendera dagen där!

 

Strong Sailor med Keep Explore

Söndagen startade med ett skönt träningspass lett av Mikaela Söhnchen i sann Keep Explore anda. Att starta dagen med träning och ett dopp i havet gör att frukosten smakar extra bra. Vi hoppas på att kunna göra en tjejsegling även nästa år då det är så sällan man träffar tjejer på havet, speciellt de som kör med egen båt. Förhoppningsvis har ändå fler möjlighet att möta upp då, så låt oss tillsammans stötta varandra att ta mer plats inom seglingssporten! Annars tycker vi självklart att det är jättekul att träffa folk, oavsett kön. Så är det någon som kommer vara ute i sommar hör av er så kanske vi kan mötas upp.

 

 

Annika vann tipsrundan och fick en vattenflaska med Expedition Lofoten loggan på. Den beställde vi på Pixum där man kan göra massa presentartiklar med egna bilder på.


Alexandra blev helgens Strong Sailor och fick ett hemmagjort body butter med doft av lavandel. Recept hittar du här.

Under hela helgen hade vi en liten tävling tillsammans med Haglöfs, där den bästa instagram-bilden vann en regnjacka från deras Less is more- serie. Med ett så kallat Proof-membran som är ett mycket snällare alternativ för miljön än t.ex. GoreTex.

 

 

 

 

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *